zondag 24 mei 2009

Politie zwijgt weer over naffergeweld

Het is niet de eerste keer dat de politie Gooi- en Vechtstreek doelbewust in een persbericht feiten verdraait. Net als bij het persbericht over de roofoverval op juwelier Stafleu mag U ook dit keer als lezer en bezorgde burger niet weten dat het wéér om mocrotuig en naffergeweld gaat. Dit is het officiële politiebericht zoals de politie dat zelf op haar website heeft gepubliceerd:

Hilversummer mishandeld op Kampstraat
Hilversum, 22-05-2009 • In de nacht van woensdag 20 op donderdag 21 mei werd een Hilversummer mishandeld op de Kampstraat.

Een 34-jarige inwoner van Hilversum verliet rond 00.15 uur een cafe aan de Groest. De Hilversummer liep de Kampstraat op en werd daar belaagd door een man. De Hilversummer kreeg een klap in zijn gezicht waardoor hij viel. Daarna werd hij meerdere malen tegen zijn lichaam geschopt. De man werd met de ambulance meegenomen naar het ziekenhuis. Daar werd hij behandeld aan zijn verwondingen en kon korte tijd later weer naar huis. Hij mistte zijn portemonnee en mobiele telefoon.

Een getuige kon een signalement doorgeven waarop een 27-jarige Hilversummer als verdachte werd aangehouden. Het conflict zou te maken hebben met geld. Een nader onderzoek is ingesteld. De Hilversummer wordt vandaag, vrijdag 22 mei, voorgeleid bij de Rechter-commissaris in Amsterdam.
In het hele artikel komt het woord Marokkaan niet voor. In dagblad de Gooi- en Eemlander is dit artikel ook gepubliceerd, samen met de reacties van lezers. De moeder van het autochtone slachtoffer reageert ook:

Gepubliceerd op 22 mei 2009, 16:36
Laatst bijgewerkt op 22 mei 2009, 21:45

Wat zou het varken krijgen. taakstraffie?
Excuses aan de echte varkens.
Geplaatst door joop savaneta op 18:33 22-mei-2009

geweldig jongens,niet degene die opgepakt is was de straatrover,maar andersom
heb de redactie en de politie verwittigd dat ik hier een advocaat op zet en een rectificatie vraag,deze marokkaanse man die klappen heeft gehad heeft deze persoon zijn geld afhandig gemaakt en dat wilde hij terug en zodoende is er een vechtpartij onstaan .dus jammer voor jullie hij heeft een hele fijne jeugd gehad en heeft het ook ver geschopt in verhouding met de meeste jongeren,en heeft geen geld van iemand nodig,
ik word hier ook erg kwaad over dat als je iets leest dit maar gewoon aanneemt voor waarheid,het is voor juiie te hopen dat het je nooit over komt,
vriendelijke groeten
de moeder van het varken.
Geplaatst door jeannette op 23:57 22-mei-2009
Het is maar goed dat internet bestaat waardoor we niet helemaal afhankelijk zijn van uitsluitend staatspropaganda, overheidsleugens en -bedrog.

Dit land is heel, heel diep gezonken

Geen opmerkingen:

Een reactie posten