vrijdag 29 mei 2009

Oplichter Michel Pothof flikt het weer


Koppel verdwijnt uit Essens hotel met openstaande rekening van 10.000 euro:
Claudia Konings en Pieter-Jan Testers van De Kerselaer zitten met de handen in het haar. Zeven maanden lang verbleef een berucht oplichterskoppel in hun hotel. Het duo verdween dinsdag, zonder te betalen. “Zeven maanden lang gaven we hen vertrouwen en vriendschap”, zuchten Claudia en Pieter-Jan. “En dan wordt duidelijk dat we helemaal beduveld werden. Opgelicht en beroofd, dat zijn we.” Het verhaal begint op 12 november 2008. “We kregen ‘s avonds een telefoontje van een man die zeer overstuur was”, blikt Claudia terug.
Hotelfiche

“Hun huis was afgebrand en ze konden nergens terecht met hun twee kleine kinderen. Hij vroeg of we plaats voor hen hadden. Het appartement in het hotel was op dat moment beschikbaar. Enkele uren later stonden ze met vier voor de deur: Michel en Mariska en de kinderen Mats (3) en Daan (4). Ze stelden zich voor als de familie de Klein. Omdat ze te moe waren, beloofden ze de hotelfiche de dag erna in te vullen.”
Maar ook de volgende dag werd er geen fiche ingevuld. Claudia: “Al hun persoonlijke papieren waren verbrand. Ze zouden een weekje blijven, tot zijn ouders terugkwamen uit Marbella. Een week werd al snel een maand, en papieren hadden we nog altijd niet gezien.”

Nieuwe auto

De ene smoes volgde de andere op. Het Nederlands consulaat zou voor nieuwe papieren zorgen, maar dat bleef maar aanslepen. Michel kreeg Claudia zo ver dat hij haar oude Volkswagen Golf mocht gebruiken. “Hij vertelde dat hij net voor de brand van job was gewisseld. Een bedrijfswagen had hij niet meer. Michel beloofde me een nieuwe auto. Dat kon hij probleemloos regelen via zijn werk.”

Na vier maanden waren de papieren uiteindelijk in orde. Claudia: “Maar dan vormde geld weer een probleem. De familie had een rekening in Nederland. Die moest eerst worden opgezegd, nadien zou het geld worden overgeschreven naar het Dexia-kantoor in Kapellen. Ook dat sleepte weken aan.”

Vorige week kwam het ‘verlossende’ telefoontje: het geld stond op de Belgische rekening. “Dinsdag gingen ze het ophalen. Mariska en ik waren eerst nog samen gaan sporten. Toen ik onder de douche stond, zijn ze ervandoor gegaan met mijn Golf. Ook de portefeuille met wisselgeld, zo’n 500 euro, was verdwenen.”
Claudia en haar vriend Pieter-Jan krijgen nog niet meteen argwaan. “Ik dacht dat ze naar de bank waren. En een dief had die portefeuille wellicht gestolen. Om 22 uur waren ze nog niet terug. Er lag amper kleding in hun kast, maar ze hadden ook niet veel.”

Puzzelstukjes

Woensdag trok Pieter-Jan naar de politie. “We namen contact op met Dexia in Kapellen. Ze kenden die mensen niet. Plots vielen de puzzelstukjes in elkaar. We gaven vertrouwen en vriendschap, maar werden beduveld. Auto weg, portefeuille weg, openstaande rekening van 10.000 euro... Wat speurwerk op internet leerde ons dat Michel en Mariska in Nederland bekende oplichters zijn.”
Locatie van de Kerselaer:


Klik hier om een grotere kaart van de plaats delict weer te geven

Oplichters tillen hotel voor € 10.000 vr 29 mei 2009, 11:29:
ESSEN - Een berucht Nederlands oplichtersduo heeft zeven maanden lang in een Belgisch hotel gewoond zonder te betalen. Het paar met twee kinderen hield de hotelexploitanten in het Vlaamse Essen al die tijd aan het lijntje met smoesjes. Ze zeiden dat ze door een brand even niet bij hun geld konden en weldra zouden betalen.

De hoteluitbater leende zelfs zijn auto uit aan het duo. Pas toen hij merkte dat het stel niet terugkwam met zijn auto, kreeg hij argwaan. Op internet herkende hij zijn gasten Michel P. en diens vriendin Mariska op de site van Tros Opgelicht. Daar staan ze vermeld als beruchte oplichters.
„Zeven maanden lang gaven we hun vertrouwen en vriendschap en dan lichten ze ons zo op”, verzuchtten uitbaters Pieter-Jan en Claudia van hotel De Kerselaer in Essen, net over de grens bij Roosendaal, vrijdag in de krant Gazet van Antwerpen.
De gezochte Volkswagen Golf betreft een bordeauxrode Golf type 3 van het bouwjaar 1993. De kentekenplaat: NCD 822. Aan de rechterzijde op de flank zitten wat roestplekken. De voorruit heeft een grote scheur.

Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Van de website
Tros Opgelicht:
Michel Pothof lijkt een talentvolle autoverkoper en een goede vriend. Maar niets is minder waar. Hij liegt over zijn arbeidsverleden en bedriegt samen met zijn vrouw Mariska van Wijk hun familie en vrienden voor geld. Zo beweren ze zelfs dat hun kinderen kanker hebben.
De 36-jarige Michel Pothof heeft naar eigen zeggen al zijn hele leven in de autobranche gewerkt. Hij schept op over een salaris van 6000 euro per maand, die hij verdiend zou hebben bij een Audi-dealer. Waarschijnlijk is dit niet waar, aangezien de chronologie van zijn arbeidsverleden het tegendeel uitwijst. Opgelicht?! weet in ieder geval zeker dat hij nooit een student aan de IVA is geweest, de vakschool voor de autobranche die het leeuwendeel van de Nederlandse autoverkopers aflevert.
Rond 1996 werkt Michel bij een Opel-dealer in Oisterwijk, waar hij volgens de filiaalmanager een ongelooflijk talent voor verkopen koppelt aan eenzelfde talent om de waarheid te verdraaien. Michel belooft nieuwe klanten klanten tientallen extra's zonder die order op de interne factuur te vermelden, waardoor er bij zijn vertrek een chaos ontstaat over de te leveren goederen. Zo is het zelfs voorgekomen dat een klant terug kwam in de garage met het verhaal dat Michel een hele andere motor had beloofd dan er daadwerkelijk onder de kap lag.

In 2001 verhuist Michel naar autobedrijf de Ster in Loon op Zand. Hier herhaalt het hele circus zich weer. Aanvankelijk toont Michel zich een talentvol verkoper, maar gaandeweg blijkt dat hij dusdanig veel extra's aanbiedt dat de financiële consequenties niet te overzien zijn. In de woorden van een anonieme verkoper: "Michel's stijl had weinig met verkopen te maken, meer met weggeven. Hij heeft het zelfs gepresteerd om een huurauto op naam van het bedrijf aan een klant mee te geven, zonder dit intern te melden, een schadepost van duizenden euro's."

Relatie
In 2001 eindigt Michel's relatie met Tonnie, met wie hij 5 jaar samen is geweest en een dochter heeft. Hij verlaat haar om met zijn nieuwe vriendin Mariska te trouwen, maar neemt nog wel al Tonnie's spaargeld mee. Een nieuwe werkplek is zo gevonden. Michel wordt binnen no-time topverkoper van een autodealer in Goes. Pas later blijkt dat hij klinkklare leugens verkoopt om kopers over de streep te trekken. Hij gaat pas echt over de scheef wanneer hij vanaf april 2002 een viertal bedrijfswagens aflevert en contant afrekent. In plaats van het geld in te leveren bij zijn baas steekt hij in totaal bijna 60.000 euro in eigen zak. Door een gedeelte van het geld terug te betalen weet hij een aangifte bij de politie te voorkomen.

Nadat de storm weer is gaan liggen verhuizen Michel en Mariska naar St. Michielsgestel. Michel start het bedrijf MP Trucks, een autopoetsbedrijf op naam van zijn vrouw. Michel legt hier snel contact met de overige ondernemers op het bedrijventerrein, en wordt een goede vriend met Jack Broekmeulen van het bedrijf AutoJack. Michel helpt Jack en diens rechterhand Jeroen vaak met het uitladen van auto's en komt zodoende veel in het bedrijf. Jack op zijn beurt speelt Michel wat werk toe door auto's te laten poetsen in Michels wasstraat. Eén en ander loopt in de soep wanneer Michel zich op een zaterdagmiddag toegang verschaft tot het kantoortje van AutoJack en de eigendomsbewijzen van in totaal twintig auto's steelt.
Mariska maakt het ook bont. Bij haar werkgever UGS (inmiddels Siemens) hangt ze het verhaal op dat Michel door ziekte een been moet missen en zij daardoor niet in staat is te komen werken. Na zes weken wordt ze weer opgeroepen en verteld in tranen geen geld te hebben voor medicijnen. UGS leent haar het geld op voorwaarde dat ze het binnen een week weer terugbetaald. Wanneer dit niet gebeurd gaat het bedrijf op onderzoek uit en achterhaalt de ware toedracht. Ze starten een juridische procedure die uiteindelijk leidt tot het ontslag van Mariska. Michel ondertussen is doodsbang voor de medewerkers van AutoJack en vlucht richting het geboortedorp van zijn vrouw.

Vlucht
In Vught neemt het gezin zijn intrek op bungalowpark de Rosep. Zowel Michel als Mariska geven hun paspoort af, maar zullen zich in de maanden erna uitgeven voor Michel en Mariska Schuit. Eind mei vallen hun leugens als een kaartenhuis in elkaar. Michel en Mariska vluchten naar België, maar duiken enkele maanden later weer op in Zeeland, waar ze hun intrek nemen in een vakantiehuisje op een bungalowpark in Kamperland. Kort daarna wordt het echtpaar gearresteerd in de buurt van Waalwijk, omdat Michel in een gestolen auto reed. Michel zit nog steeds vast, de zaak tegen Mariska is gestopt vanwege een procedurefout. Michel is veroordeeld tot 21 maanden gevangenis. Met aftrek van voorarrest en goed gedrag, betekent dit dat hij begin maart alweer vrij komt. Het OM gaat in hoger beroep. We houden u via deze website op de hoogte.
Reactie van Claudia Konings in de Gazet van Antwerpen:
ik ben Claudia, de eigenares van De Kerselaer, en wil toch even op deze reacties reageren. We hebben ze vaak om identiteitspapieren gevraagd, maar ze bleven volhouden dat alles in de brand gebleven was. Ze lieten ons zelfs papieren zien van het consulaat waar ze geweest waren om alles in orde te brengen. Wij vroegen hen elke dag om het geld, maar elke dag zeiden ze dat het overgeschreven was of dat het onderweg was. . Ze zochten ook een nieuwe woning in Essen, daar zijn we zelfs mee voor gaan kijken. Die zouden ze kopen zodra het geld eindelijk op hun rekening stond. Ze hebben zelfs een bod gedaan... En natuurlijk kregen we al snel argwaan, maar een gezin met 2 kleine kindjes zet je niet zomaar op straat. En als ik harder was beginnen zagen, hadden ze misschien heel het huis leeggehaald.
De gezochte Volkswagen Golf betreft een bordeauxrode Golf type 3 van het bouwjaar 1993. De kentekenplaat: NCD 822. Aan de rechterzijde op de flank zitten wat roestplekken. De voorruit heeft een grote scheur.

Kijk uit naar deze auto en stel de plaatselijke politie op de hoogte, indien U dit automobiel ergens heeft gezien. Hieronder in de reacties melden kan natuurlijk ook. Wie meer informatie over Michel Pothof, Mariska van Wijk, Daan en Mats en hun momentele verblijfplaats heeft, mag dat natuurlijk hieronder in de reacties posten.

19 opmerkingen:

 1. dan bende nie stom als je Michel Pothof en zijn 'slimme' vrouw bent. haha stel sukkels

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Michel en Mariska Pothof - van Wijk, hebben in Vught ook een stroom van rekeningen, huizen'"GEKOCHT"
  Verhalen op gehangen over zijn ziekte, Hier is hij snel door de mand gevallen.
  De moeder van Mariska werkt mee aan de oplichtingspraktijken van haar dochter en schoonzoon.
  De enige verliezers zijn hun zoontjes.
  Wij hebben kort met ze te maken gehad toen ze in Vught een huis "kochten".
  Wij hadden al gauw in de gaten dat het stel geen zuivere koffie was. Van ons moesten ze dus ook niet veel hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De auto is terug gevonden in Cuijk en ze zijn pas gevlucht uit een camping in Sluis.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. dinsdag 21 juli hebben wij ze gezien in blankenberge ,belgie, ze stonden daar met hun kinderen en beweerde dat hun auto naar nederland terug was gesleept wegens auto pech, ze hadden geld nodig voor treinkaartjes.,ze hadden zelf nog wat geld maar kwamen 27 euro te kort, wij kregen medelijden , en hebben hun dit gegeven, ze zouden het de dag erna meteen terugstorten maar hebben dit uiteraard niet gedaan , toen hebben wij vrienden in nederland gebeld en gevraagd of ze hun wilde googlelen , en wat kwam er uit, dit hele verhaal !! te bizar dat je mensen gaat oplichten voor een lullige 27 euro , nou wij hopen dat ze er gelukkig mee zijn ,tjonge jonge wat een triest stel zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Precies hetzelfde is ook mijn dochter overkomen maar dan 1 dag later in Wenduine in Belgie. Ze kwamen toen ook 27 euro tekort en omdat ze niet terughadden van 50 euro biljet heeft ze 50 euro gegeven met de belofte dat ze het diezelfde avond zouden overmaken. Ze zouden met vakantie naar Italie gaan. Ze hebben ook nog een vals adres in Nederland opgegeven. Dat hebben we achterhaald en dat blijkt het adres van vroegere buren van Michel te zijn. Hij opereerde in dit geval onder de naam Michel Schatbergen. Ben benieuwd of ze nog meer slachtoffers gemaakt hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ons is hetzelfde overkomen op camperplaats in Nieuwpoort op 24 juli. 'Michel Schatbergen' kwam daar met zijn vrouw en 2 zoontjes ook met autopech verhaal 27,50 lenen. Omdat ze zo geloofwaardig overkwamen hebben we dat gedaan en ze nog drinken en snoep gegeven ook. Dikke kus van de 2 jongetjes, waarvan er ook nog 1 vertelde dat de auto kapot was. Zo betrek je dus je kinderen in je leugens, dat vinden wij het meest trieste aan dit verhaal. Wij hebben contact gehad met de mensen van het ons opgegeven adres en zij vertelden dat wij al de 4e waren die contact met hun opnamen. Wij gaan in ieder geval nog wel via internet melding maken bij de politie in België.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ook ons is het overkomen Oostende 9 augustus, autopech en een zielig lulverhaal. Onthaald op snoep en koffie en vervolgens zijn de stakkers verdwenen met 100 euro en een achtergelaten vals adres. Wat een leven, arme kindertjes met zulke losers van ouders.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ook wij zijn afgelopen week in Belgie, De Haan/Wenduine, in het verhaal getuind van Michel Pothof.
  Ze kwamen lichtelijk in paniek bij ons bij de auto staan, langs een drukke weg, en vertelde ons dat ze autopech hadden en in de haast, toen de auto weggesleept zou worden naar Nederland, de tas vergeten zijn uit de auto te halen.
  Ze hadden wel iets van geld op zak, maar niet genoeg voor de treinkaartjes richting huis. Ze wisten zelfs te vertellen welke verbindingen ze moesten hebben.
  Het verhaal was gewoon heel geloofwaardig en door middel van hun 2 zoontjes spelen ze in op je oudergevoelens, want stel je voor je staat daar met je eigen kinderen.
  Toen hij voorstelde om zijn gegevens te noteren en onze gegevens in ontvangst te nemen, hebben we hun 50 euro "geleend" met de belofte van hun de volgende dag bij thuiskomst meteen het geld over te maken.

  Bij onze thuiskomst bleek het geld uit te blijven en na wat speurwerk op internet, kwam ik al gauw het verhaal van Michel Pothof tegen en de personen op de foto's herkende ik meteen.

  Achteraf gezien hadden we kunnen weten dat het verhaal niet goed in elkaar zat, want ze vertelde dat ze een dagje naar Plopsaland zouden gaan en dat dat in de soep viel. Toevallig weet ik dat in September Plopsaland alleen op de woensdag en zaterdag open is, alleen kwam ik daar te laat achter.
  Ook de grijpgrage handjes van de 2 zoontjes hadden op moeten vallen, ze gingen overal, zelfs in tassen, maar ik heb ze weten op hun vingers te tikken dat ze dat maar niet moesten doen.

  Wji zijn nu 50 euro armer, een ervaring rijker, hebben onwijs veel medelijden met de 2 zoontjes, want die worden helemaal in het verhaal en het wereldje meegetrokken.
  Tegenwoordig kan je je medemens niet meer helpen, want voor je het weet wordt je opgelicht, de volgende keer dat wij voor zoiets benaderd zullen worden, zullen wij hier niet op in gaan, hoe geloofwaardig of echt dit ook zal zijn, helaas ...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Zaterdag jl., 5 september 2009 reden wij langs de belgische kust in het plaatsje Blankenberge. Midden in het stadje langs de doorgaande weg werden wij door een echtpaar met 2 zoontjes tot stoppen gemaand. Het echtpaar was in paniek en vertelde ons dat ze met hun 2 zoontjes op weg waren naar Plopsaland toen hun auto het begaf. De auto was inmiddels weggesleept naar Nederland voor reparatie en je begrijpt het al moeder had haar tas met portmonneee en mobieltjes in de weggesleepte auto laten liggen. De chauffeur van de alarmdienst had volgens vader geen plaats in de sleepauto om de familie op het station in Oostende af te zetten en was weggereden. Ze verzochten ons hen op het station af te zetten.
  Ondanks de twijfel die ik had heb ik aan het verzoek voldaan en gingen we weer 20 km terug naar Oostende. Ze vertelden dat hun audi Q 7 net buiten de mobiliteitsgarantie viel en dat ze daarom geen vervangings auto kregen.( Omdat ik zelf ook in een audi rijdt, weet ik dat dit pure onzin is. Ik heb dit op het station van Oostende nagetrokken bij mijn nederlandse dealer. Hij deelde mijn mening). Vader "oplichter"vroeg bij het station aangekomen of ik 2 treinkaartjes naar Bilthoven wilde kopen. Hij wist exact de prijs van 45 euro per volwassene te noemen en wist dat de kinderen gratis mee mochten via Gent naar Bilthoven. Hij schreef zijn gegevens op een papiertje en vertelde dat hij 's avonds het geleende bedrag op mijn bankrekening zou terug storten. Omdat ik al twijfelde ben ik de kaartjes aan de kassa met mijn bankpasje gaan afrekenen. Je laat toch geen landgenoten met 2 peutertjes in den vreemde staan!! Het is nu dinsdag 8 september en het geld is nog steeds niet terug gestort.
  De gegevens op het papiertje heb ik via internet nagetrokken. Je snapt het al niets klopt.
  P.J.M Verkerk op de Soestdijkseweg 226-226a, 3721 DN in Bilthoven woont daar niet en zijn tmobielnummer 06-27284433 bestaat ook niet. De cijfercombinatie vond ik al zo mooi.
  Ook zijn bedrijf in landbouwwerktuigen PJMHolding@ hetnet.nl is ook niet bekend.
  Zo zie maar. Ondanks het wantrouwen stink je er toch in. Dus volgende keer rij ik stug door als mensen in paniek naar mij zwaaien. OOk als er kleine kinderen bij staan. Immers wat niet weet ,wat niet deert!!!
  Zal me niks verbazen als de familie in de buurt van Gent of Antwerpen zich ophoudt. Jullie zij dus gewaarschuwd.
  Hein van der Heul - 08-09-2009 |

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Zaterdag 29 augustus 2009 in Westende aan de kustweg.
  Een man, vrouw en 2 kleine jongentjes liepen langs de kant van de weg.
  Wij reden met de ramen open omdat het die dag best warm was.
  De man riep, ooooh Nederlanders kunnen jullie ons alsjeblieft helpen.
  Ja hoor dat kunnen wij wel.
  We dachten dat ze ons de weg gingen vragen, omdat ze niet meer wisten waar ze waren.
  Wij (ik en mijn moeder) stopten langs de kant van de weg.
  Ze vertelde ons ook het vehaal van de kapotte auto, en de tas die was vergeten in de auto. Eigen bedrijf in landbouwvoortuigen.
  Ook het verhaal van een zieke Michel kwam naar boven, plotselinge spieruitval in zijn been toen hij op het toilet zat.
  Heeft weken lang in het ziekenhuis gelegen. Wilde nu nog even een dagje naar Plopsaland met de kids.
  Ze vroegen ons of wij ze mee konden nemen naar Utrecht.
  Nou wij waren daar gewoon op vakantie en waren niet van plan om voor hun even naar Nederland te rijden.
  Michel wist te vertellen dat in Oostende een internationaal treinstation was.
  Nou vooruit, stap maar in dan.
  Wat een babbelaar die Michel. (Wat ik een rare vraag vond, was of ik ook kinderen had).
  Het jongste mannentje wist wel verdomd veel auto merken, en kon ze ook gewoon goed uitspreken. Wij hadden ons hondje ook bij ons.
  En allebei de kindjes, en mama Mariska bevestigde dit, hadden het over hun hondje, een Jack Russel genaamd Jessy/ Jessie.
  De rit naar het treinstation duurde ongeveer 15 a 20 minuten.
  Hij (Michel) wist wel verdomd goed de weg naar het station.
  Hij zag de verkeersborden al ver voordat wij ze zagen. (achteraf best raar, maar op dat moment denk je er helemaal niet over na).
  Bij het station aan gekomen ging Michel naar binnen om te vragen wat het kost om naar Nederland te komen, en hij ging een pen halen. Binnen geen pen kunnen vinden dus bij het Rode Kruis busje gehaald wat voor het station hoort. Hij had de achternaam Loeff aan ons opgegeven. En inderdaad ook een adres, mobiel en huisnummer.
  E-mail adres en ABN-rekeningnummer. De familie "Loeff" liepen naar het treinstation met onze koekjes, fles water en 50 Euro.
  s´Avonds hebben wij de familie Loeff nog een SMS gestuurd om te vragen of alles goed was gegaan. Geen ontvangsbevesteging.
  Okeey dat kan, telefoon is leeg geraakt in de auto.
  Volgende dag nog niks.
  Toen heb ik mijn man gebeld of hij PJM Loeff roepnaam Michel even kon Googlen.
  Hij kon er niks op vinden.
  En ook het adres bestond helemaal niet.
  Wel bijna zoiets maar het opgegeven adres bestaat in heel Nederland niet.

  Wij voelen ons vreselijk belazerd.
  Rijk zijn we zeker niet, en om dan voor 50 euro opgelicht worden is voor ons heel erg rot, om het netjes te houden.

  Heeft iemand nog tips voor ons?? Moeten we aangifte doen. En als we aangifte doen, moeten we dat in Nederland of Belgie doen. Tips zijn welkom.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Oplichters echtpaar nog steeds niet in de kraag gevat! merkwaardig.
  Ook ik ben door hun verhaal op het verkeerde spoor gezet.
  Ben ze afgelopen vrijdag 2 oktober 2009 in Blankenberge tegen het lijf gelopen. Ook met het verhaal, gestrand met de auto naar Plopsaland, tas en persoonlijke spullen in de weggesleepte auto laten liggen. Geen geld voor de trein naar Huizen (Hilversum). Of ik hen dan misschien op weg kon helpen met het kopen van de treinkaartjes.
  Heb hun € 50 gegeven met de belofte van de heer P.J. Loeff(zo noemen zij zich)het die zelfde avond over te maken.
  Ik heb het vermoeden dat ze nu naar Oostende zijn, hij had het steeds maar om daarvan daan de trein naar huis te kunnen nemen.
  Waarschuwing dus!!
  Trap niet in het verhaal als je een nederlands gezin met twee kinderen tegen het lijf loopt met een zielig verhaal. Ik heb trouwens ook aangifte gedaan bij zowel de Belgische als Nederlandse politie.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. 14 oktober 2009
  Mij is hetzelfde overkomen op de weg van Bredene naar Oostende.In paniek werd ik aangehouden met 2 kleine kinderen.Hun Audi had het begeven en was afgesleept naar Nederland met alle papieren en geld in de auto. Nu hadden ze geen geld om hun treinkaartjes te kopen om terug te keren naar Nederland. In goed vertrouwen heb ik hun 80 euro geleend met de belofte het geld via telebanking over te maken, wat natuurlijk niet is gebeurd. Wat zielig als je kinderen van 3 en 4 jaar zo meesleurt om mensen geld af te troggelen en kinderen voordoet hoe je mensen oplicht.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Vorige week woensdag 21 oktober rond de klok van 15.30 uur, tijdens mijn vakantie in België kwam ik tussen de kustplaatsen Wenduijne en De Haan, een Nederlands echtpaar tegen met twee kleine kinderen die auto pech hadden gekregen. ze waren op weg naar Plopsaland toen hun auto het begaf.
  De auto was zodanig kapot dat deze was weggesleept door de Belgische ANWB. Door de haast hadden zij hun spullen (een tas met papieren, geld, mobile telefoon) in de auto achtergelaten.
  Dit was althans hun verhaal.

  Zij vroegen ons hen te helpen door hun met de auto naar het station van Blankenberge te brengen. (12 km verderop). We hadden verder geen plannen en zo goed als we zijn hebben wij hen geholpen. Met de twee kleine kinderen zo maar laten staan doe je niet dachten wij.
  Aangekomen bij het station, vroeg meneer heel brutaal of wij bereid waren om hen wat geld voor te schieten voor de trein, een bedrag van 62 euro. Ook hiervoor maar de helpende hand uitgestoken.
  We hebben vervolgens wat informatie uitgewisseld, zoals bankrekeningnummer waarop het geld zou worden teruggestort, adres, telefoonnummer en email adres.

  Vrijdag na thuiskomst, je voelt het al, geen enkele reactie. Telefoonnummer gaat wel over, voicemail ingesproken, maar geen respons. Postbankrekening gecheckt door nep overschrijving, maar hier de melding naam en nummer komen niet overeen.
  Het zou volgens opgave gaan om P.J.M de Rooy, Golfstroom 24 - 26, 1271 CR Huizen
  email adres pjmholding@hetnet.nl (bericht komt terug als niet te bezorgen) ING bankrekening 6428759
  mobiel nummer 06 27284132.

  Volgens het verhaal van hem zou hij vrachtwagenchauffeur zijn (eigen bedrijf?)
  Het echtpaar zijn beiden rond de dertig jaar en twee kleine kinderen naar schatting 3 en 5 jaar

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Vorige week woensdag 21 oktober rond de klok van 15.30 uur, tijdens mijn vakantie in België kwam ik tussen de kustplaatsen Wenduijne en De Haan, een Nederlands echtpaar tegen met twee kleine kinderen die auto pech hadden gekregen. Ze waren onderweg naar Plopsaland toen hun auto het begaf.
  De auto was zodanig kapot dat deze was weggesleept door de Belgische ANWB. Door de haast hadden zij hun spullen tas met papieren, geld, mobile telefoon in de auto achtergelaten.
  Dit was althans hun verhaal.

  Zij vroegen ons hen te helpen door hun met de auto naar het station van Blankenberge te brengen. (12 km verderop). We hadden verder geen plannen en zo goed als we zijn hebben wij hen geholpen. Met de twee kleine kinderen zo maar laten staan doe je niet dachten wij.
  Aangekomen bij het station, vroeg meneer heel brutaal of wij bereid waren om hen wat geld voor te schieten voor de trein, een bedrag van 62 euro. Ook hiervoor maar de helpende hand uitgestoken.
  We hebben vervolgens wat informatie uitgewisseld, zoals bankrekeningnummer waarop het geld zou worden teruggestort, adres, telefoonnummer en email adres.

  Vrijdag na thuiskomst, je voelt het al, geen enkele reactie. Telefoonnummer gaat wel over, voicemail ingesproken, maar geen respons. Postbankrekening gecheckt door nep overschrijving, maar hier de melding naam en nummer komen niet overeen.

  Het zou volgens opgave gaan om P.J.M de Rooy, Golfstroom 24 - 26, 1271 CR Huizen
  email adres pjmholding@hetnet.nl (bericht komt terug als niet te bezorgen) ING bankrekening 6428759
  mobiel nummer 06 27284132.

  Volgens het verhaal van hem zou hij vrachtwagenchauffeur zijn (eigen bedrijf?)
  Het echtpaar zijn beiden rond de dertig jaar en twee kleine kinderen naar schatting 3 en 5 jaar

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Vorige week woensdag 21 oktober rond de klok van 15.30 uur, tijdens mijn vakantie in België kwam ik tussen de kustplaatsen Wenduijne en De Haan, een Nederlands echtpaar tegen met twee kleine kinderen die auto pech hadden gekregen.Ze waren onderweg naar Plopsaland.
  De auto was zodanig kapot dat deze was weggesleept door de Belgische ANWB. Door de haast hadden zij hun spullen (tas met papieren, geld, mobile telefoon) in de auto achtergelaten.
  Dit was althans hun verhaal.

  Zij vroegen ons hen te helpen door hun met de auto naar het station van Blankenberge te brengen. (12 km verderop). We hadden verder geen plannen en zo goed als we zijn hebben wij hen geholpen. Met de twee kleine kinderen zo maar laten staan doe je niet dachten wij.
  Aangekomen bij het station, vroeg meneer heel brutaal of wij bereid waren om hen wat geld voor te schieten voor de trein, een bedrag van 62 euro. Ook hiervoor maar de helpende hand uitgestoken.
  We hebben vervolgens wat informatie uitgewisseld, zoals bankrekeningnummer waarop het geld zou worden teruggestort, adres, telefoonnummer en email adres.

  Vrijdag na thuiskomst, je voelt het al, geen enkele reactie. Telefoonnummer gaat wel over, voicemail ingesproken, maar geen respons. Postbankrekening gecheckt door nep overschrijving, maar hier de melding naam en nummer komen niet overeen.
  Het zou volgens opgave gaan om P.J.M de Rooy, Golfstroom 24 - 26, 1271 CR Huizen
  email adres pjmholding@hetnet.nl (bericht komt terug als niet te bezorgen) ING bankrekening 6428759
  mobiel nummer 06 27284132.
  Volgens het verhaal van hem zou hij vrachtwagenchauffeur zijn (eigen bedrijf?)

  Hij en zij, zijn beiden rond de dertig jaar en twee kleine kinderen naar schatting 3 en 5 jaar

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Vandaag 4 november heb ik dit koppel met hun twee kleine kinderen een lift gegeven van in wenduine ( de kiezelweg ) tot aan het station van oostende, na hun verhaal over de audi Q8 die naar nederland was getakeld met al hun hebben en houden nog in de wagen, heb ik hen 32 euro gegeven die ze op mijn adres zouden terugsturen per post, die hebben mijn adres,halloo.
  Het document met zijn adres is als volgt
  P.J de Rooy
  Maaiweg 26
  1271
  Huizen
  pjmholding@hetnet.nl

  Dus ik ben eraan voor de moeite, een koppel met twee kleine kinderen laat je niet in de kou staan, (dat dacht ik tot ik deze site vond met de gegevens over die pjmholding)
  Hopelijk een les voor mij en deze die nog volgen

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Hallo,

  ons is hetzelfde overkomen. Wij waren met de camper begin september aan de kust tussen Oostende en Middelkerke. Ook het verhaal van de weggesleepte wagen. Hun kinderen hebben nog gespeeld met ons kind en wij hebben hun eten en drinken aangeboden. Allemaal heel geloofwaardig en ik denk dat iedereen deze mensen een bedrag zou lenen. Mij gaf hij de naam P.J.M. Loeff op met adres Blauwkapelsestraatweg 14-14a 3731JL De Bilt Tel 06-27284433 e-mail pieter2006@hetnet.nl
  ING 6428649 Hij zou het geld de volgende dag direct overmaken. Toen wij thuis kwamen een week later was er natuurlijk geen geld gestort. Na wat speurwerk was ook wel duidelijk dat er niets van hun hele verhaal klopte.
  Ik hoop dat ik deze oplichters nooit meer tegenkom omwille van hun gezondheid!

  John , 10 November 2009

  BeantwoordenVerwijderen
 18. donderdag jl.,23 oktober 2009 reden ook wij langs de belgische kust in het plaatsje Blankenberge net na Vossenslag. Wij waren met een zwemploeg op trainingskamp in Oostende en wij Overnachten in de Haan omdat wij daar ook kantoorhouden met ons bedrijf. Net als bovenstaand verhaal werden wij aangehouden door dit echtpaar. Het echtpaar was in paniek en vertelde ons dat ze met hun 2 zoontjes op weg waren naar Plopsaland toen hun auto het begaf. De auto was inmiddels weggesleept naar Nederland voor reparatie en je begrijpt het al moeder had haar tas met portmonneee en mobieltjes in de weggesleepte auto laten liggen. De chauffeur van de alarmdienst had volgens vader geen plaats in de sleepauto om de familie op het station in Oostende af te zetten en was weggereden. Ze verzochten ons hen op het station af te zetten net als bij het verhaal hiervoor. Wij hebben de kinden en hij en zijn vrouw in de auto geladen en naar Oostende gebracht. Uiteindelijk hebben we ze geld gegeven voor de terugreis naar nederland. Op een kaartje hebben ze hun gegevens gegeven uit Huizen Noord Holland. Het bedrijf HHM holding bestaat niet en ook het adres en telefoonnummer in huizen bestaan niet. Natuurlijk hebben wij net als de rest het geld niet terug gestort gekregen. Wat ik het allerergste vind ? Niet dat geld... maar je je kinderen gebruikt om geld van andere af te troggelen..... Dan ben je echt ziek in je kop. Ronald en Marjon

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Op 6.11.2009 reden wij van Blankenberge naar de Haan(Belgie)Onderweg kwamen we een gezin tegen met 2 kleine kindjes die heftig zwaaiend mee wilden liften naar het station in Oostende. Identiek verhaal van hierboven hebben wij ook ervaren, behalve dat we ze af moesten zetten in Oostende bij het station voor de terugreis naar Nederland.De man kende op zijn duimpje de weg en gaf onderweg zijn gegevens aan ons.P.J.M. de Rooy, Maaiweg 24-26 1271 CR Huizen, telnr 0627284433 en bank 525810757. We hebben ze afgezegd en gaven voedsel en ze vroegen geld voor de terugreis. We zijn nu een ervaring rijker en 100 euro lichter. Wat een losers met die kindjes. schande ! Ze houden zich dus duidelijk op in de buurt van Oostende.
  ger en jos sevink

  BeantwoordenVerwijderen