maandag 4 mei 2009

Dodenherdenkingsdag 4 mei 2009: WOII en Marokko

De rol van islamitische Marokkanen in de Tweede Wereldoorlog.

Negentien Marokkanen zijn in de Tweede Wereldoorlog op een heel aparte manier in Kapelle terechtgekomen. Achttien Marokkanen hoorden bij een geallieerd bataljon dat vanuit Duinkerken naar Engeland vluchtte, na een mislukte aanval op de nazi's in België. Onderweg zijn er (volgens het NIOD) twaalf overboord geslagen, verzopen en in Nederland aangespoeld. De overige zes zijn vlak daarvoor op weg naar de kust bij gevechtshandelingen tegen de oprukkende nazi's om het leven gekomen. De negentiende Marokkaan is als parachutist in 1945 in Drenthe gestorven.

Volgens onderzoeker Jan Hey uit Hengelo verzopen vijftien van deze Marokkanen in Franse legerdienst in de periode van 26 mei tot 4 juni 1940 in het Noordzeekanaal, mogelijk door een torpedo-aanval. Hun lichamen spoelden aan tot op Vlieland, Schiermonnikoog en Terschelling. In 1941 of 1943 zijn zij in Kapelle herbegraven. Deze marokkanen hebben nooit gevechtshandelingen in Nederland verricht. Andere bronnen spreken van tweeëntwintig aangespoelde noordafrikaanse lijken die in Kapelle begraven liggen. Klik hier voor een andere lezing van het mysterie van Kapelle.

De toenmalige Franse ambassadeur vertelde in 2004 tijdens een toespraak over de aanwezigheid van twee regimenten van Marokkaanse Tirailleurs op deze Zeeuwse bodem in de Tweede Wereldoorlog. Dat zou kunnen duiden op regimenten van de Spahi. Andere bronnen melden dat op 16 mei 1940 drie Franse schepen met drie regimenten in Vlissingen aanmonsterden.

De Slag om Monte Cassino.Over de leugens die over de slag bij Monte Cassino de ronde doen zou iedereen zich ontzettend kwaad moeten maken. Deze slag was volkomen overbodig want de oorlog werd hier niet beslist, het was slechts een dekmantel. De Duitse veldmaarschalk Albert Kesselring heeft de Duitse troepen verboden het klooster te bezetten vanwege de historische waarde van het gebouw.

Een van de minst zinvolle veldslagen van de Tweede Wereldoorlog werd in Italië uitgevochten. De islamitische Oost-Indiërs in de voormalige Nederlandse kolonie eisten via de Nieuw Zeelandse generaal Bernard Freyberg dat de bakermat van de Europese beschaving zou worden vernietigd. Om de stad Rome te sparen is toen gekozen voor opoffering van het klooster van Monte Cassino. Er was geen andere reden dan hierboven genoemd om het klooster aan te vallen.

Europese beschaving ontwikkeld in Monte Cassino.

Het klooster van Monte Cassino is de bakermat van de Europese beschaving. Na eeuwen blijft de abdij van Monte Cassino nog steeds de oorsprong van het westers kloosterleven. Onder andere de italiaanse taal is hier door de Katholieke monniken ontwikkeld. Het eerste document waar in Italiaans is geschreven stamt uit het jaar 960.

"The history of the Italian language is long, but the modern standard of the language was largely shaped by relatively recent events. The earliest surviving texts which can definitely be called Italian are legal formulae from the region of Benevento dating from 960-963."

De Nederlandse versie van bovenstaand Wikipedia-artikel meldt slechts: "De oudste bewaard gebleven geschreven teksten in het Italiaans stammen uit de 10e eeuw." Van de beneventaanse schrijfstijl wordt gezegd dat deze in het klooster van Monte Cassino werd toegepast. Benevento en Monte Cassino liggen 106km van elkaar verwijderd, dat is redelijk dicht bij elkaar.

Enkele citaten over het begin van de Italiaanse taal. Klik op de aanhalingen om de bron te bekijken.

"Er waren twee belangrijke plekken waar het Beneventaans toegepast werd, namelijk in het klooster op de rotsachtige MonteCassino heuvel en in Bari. De Bari Beneventaanse schriftsoort is gegroeid uit het Monte Cassino Beneventaans schrift. Beide waren ze weer gebaseerd op het Romaanse cursieve schrift."

"More surely Italian are some 10th-century documents from MonteCassino, after which there are three Central Italian texts of the 11th century."

"The earliest written evidence of an Italian vernacular comes from 10th century legal documents quoting illiterate witnesses to a dispute over land ownership near Monte Cassino, beginning with the much-quoted words "Sao ke kelle terre per kelle fini que ki contene, trenta anni le possette parte sancti benedicti." ("I know that these lands within these borders have been held for thirty years by the party of St Benedict...")."

"The Birthplace of Italian: Montecassino.

Italian was officially born in the year 960 in a property settlement between the monks of the famed Benedictine monastery at Montecassino (Monte Cassino in most English texts) and squatters who had filed a claim for a plot of adjacent land. This judgment, called the Placito di Capua, is the earliest surviving document to include the vernacular (volgare) or the people's spoken languageand the great monument of early Italian.

After a Latin summary of the case, the three judges at a court in the town of Cassino granted the land to the monks on the basis of prior possession. In his own hand each judge repeated the verdict in a language that was no longer Latin but not yet Italian: "Sao ko kelle terre, per kelle fini qui ki contene, trenta anni le possette parte Sancti Benedicti." "I know," each wrote, "that the abbey of St. Benedict possessed these lands, within the borders to which this refers, for 30 years."
"

Goumiers en Marocchinata.

Franse hulptroepen van het "Corps Expéditionaire Français", gerekruteerd onder de Algerijnse en Marokkaanse bergbewoners, de "Goumiers" of "Goums Marocains", verdreven in mei 1944 bij de vierde slag van Monte Cassino de nazi's uit de heuvels rondom het klooster en omsingelde deze bijna. Monte Cassino werd door de geallieerde strijdmachten op 18 mei 1944 ingenomen. In de volgende nacht trokken duizenden Goumiers over de hellingen en heuvels en omsingelden het dorp Ciociaria in zuid Latium. Het waren zeer wrede en brute barbaren. Meer dan 2000 vrouwen tussen 11 en 86 jaar werden slachtoffer van het geweld. Burgermannen die hun gezinnen probeerden te beschermen werden zonder genade vermoord door de marokkanen. Hier vielen zo'n 800 burgerdoden.

De burgemeester van Esperia bevestigde dat 700 vrouwen van de 2500 inwoners waren verkracht (gemarokkeerd) waarvan sommigen stierven aan de verwondingen. Met dank aan de islamitische Goumiers en Oost-Indiërs (Indonesiërs). Om de verkrachtigingen te verbloemen werden marokkaanse vrouwen geïmporteerd als kampvolgers.

De Goumiers verkrachtten in totaal 7000 mensen. Dezen werden de "Marocchinata" ofwel 'gemarokkeerden' genoemd. Vele van deze gemarokkeerde vrouwen stierven aan de verwondingen. Ook priesters en kinderen werden bruut gemarokkeerd.

Lokatie van de abdij van Monte Cassino:


Grotere kaart weergeven

Het klooster van Monte Cassino is niet alleen interessant als bakermat van onze beschaving, maar ook strategisch goed gelegen. Het ligt precies aan het begin van de Appenijnen met zicht tot bijna rondom. Virtueel gezien heeft men hier een uitzicht over de hele Maghreb, de Mediterannee, het Middellandse zeegebied. Daardoor is de abdij een symbool van macht en dat zit de islamieten niet lekker. Mogelijk is dat een motivatie waarom de Goumiers in Monte Cassino tegen hun ideologische bondgenoten vochten.

Islamitische Spahi.

Voor de volledigheid mogen de islamitische Sipahi, Sepahi, Sipahi, Spakh, Spahia, Spahiu of Spahi (van oorsprong ottomaanse) cavaleriekorpsen niet onvermeld blijven. De juiste spelling is niet duidelijk omdat het perzische woord voor 'leger' fonetisch geschreven wordt. Spahi zijn islamitische regimenten van de Italiaanse en Franse koloniale legers onder leiding van Charles de Gaulle, autochtone Franse officieren en onderofficieren. Zij hebben aan geallieerde zijde meegeholpen Parijs in augustus 1944 te bevrijden. Door hun Arabische uniformen worden zij vaak verward met de katholieke Zouaven of Zoewaven, die hun oorsprong in Marokko en Algerije hebben. De Spahi hebben nog steeds een kazerne in het franse Valence en doen jaarlijks mee aan het defilé op de Franse nationale feestdag 4 juli. De Senegalese soldaten (Tirailleurs Sénégalais) van de Spahi stonden er om bekend dat zij afgesneden oren van de vijanden aan een ijzerdraadje om hun nek droegen.

Opdat wij de rol van islamieten in WOII nooit zullen vergeten.

Islamitische troepen die vochten aan de zijde van de nazi's tegen de geallieerde troepen van Europa, het Dar-al harb, het oorlogsgebied van de Islam:

-Het Albanese "21. Waffen-SS Division Skanderbeg" in Kosovo Metohija en West-Macedonië.

-De "Arabische Brigade" (soms somalische) piraten op Europese zeeën om geallieerde schepen te enteren.

-Het "Osttürkischen Waffen Verband der SS" Turkistanen in Azerbeidjan.

-Het "37. Sandzak Division der SS" in het Raskhagebied (Sandschak) van Servië en Montenegro.

-Het "Arabische Legioen" (Arabisches Freiheitskorps) uit het midden-oosten.

-De Bosnische "Hanschar Handjar Handzar Division" en "Kama Division" in namalig en voormalig Joegoslavië.

-Het "Türkmüselmanische SS Division 'Neu Türkistan'" in Oost Europa en Klein Azië.

-Het "Ostmüselmanische SS Division 'Haroen Al Rashied'" in Oost Europa en Klein Azië, genoemd naar de meest wrede en brute kalief Harrie Ophetrechtepad.

-De "Waffengruppe der SS-Krim" van islamieten uit Tsjetjenië.

-Het "Tatar Division der SS" van islamitische Krimtataren in Oost-Europa.

-Andere islamitische formaties in de Waffen SS en de Wehrmacht, in Bosnië-Hercegovina, de Balkan, Noord-Afrika, door de nazi bezette gebieden in de Sovjet-Unie en in het Midden-Oosten.

Al deze divisies werden gerekruteerd door grootmoefti van Jeruzalem
Mohammed Amin Al Hoesseini, boezemvriend van Adolf Hitler. Uit zijn initiatieven is de PLO voortgekomen en die salueert nog steeds met de hitlergroet.

Bronnen en interessante documenten:

Interessant boek: "Die Schlacht von Monte Cassino" van de Poolse historicus Janusz Piekalkiewicz.

De film "La Ciociara" met Sophia Loren en Jean Paul Belmondo uit 1960 en video's over Monte Cassino, Goumiers, Marocchinata:

4 opmerkingen:

 1. wat een collectie lariekoek!

  de hoeveelheid islamitische ss-ers was geringer dan die uit vlaanderen en nederland. het aantal marokaanse troepen aan franse zijde hoger.

  de hoeveelheid verkrachtingen van de russische bevrijders was talloze malen groter.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @Anoniem: 7000 verkrachtte mensen noem jij lariekoek: je bent zwaar gestoord en jij hoort in een gesticht thuis, achterlijke idioot!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. alphonse juin gaf toch toestemming? dus ze deden wat jullie willen: luisteren naar de blanke baas.

  geen bewijs voor islamitische regie achter besluit te bombarderen: men bombardeerde maar wat graag gezien dresden, tokyo, nagasaki en hiroshima.

  het barstte hier van ss-ers nskk-ers etc. dus ook daaruit valt niets op te maken dat nederland moreel beter is

  BeantwoordenVerwijderen
 4. loren was toch het nichtje van mussolini?

  BeantwoordenVerwijderen