donderdag 30 april 2009

Aanslag in Apeldoorn tijdens Koninginnedag 2009

Deze foto is gemaakt door Robin Utrecht, dezelfde fotograaf die het vermoordde lichaam van Pim Fortuijn op 6 mei 2002 op het Mediapark fotografeerde. De man heeft een goede neus ontwikkeld voor dood- en verderf-fotografie. De politie agent links op de foto staat te doen waar hij het beste in is: uitgebreid niksen. De sterke arm der wet in optima forma en het kijkt als gewoonlijk precies de verkeerde kant op.

Tragisch auto ongeval tijdens de Koninginnedag van 2009 in de buurt van de Jachtlaan en de Loolaan in Apeldoorn. De bestuurder van de Suzuki Swift 1,3 GS U9 met kenteken FZ-VL-03 schijnt volgens vage berichten 25 à 26 jaar oud te zijn. De auto staat niet als gestolen geregistreerd.

Even Apeldoorn bellen!

De catastrofe begint om 11:50:29 uur en pas twee hele minuten later komt de melding op het telefonische politiecommunicatiesysteem.
Melding van de politiescanner:
PRIO 1 Verkeersongeval (beknelling: ja) Naald de : ZWOLSEWEG 2 APELDOORN 38870 38842 30-04-2009 11:52:32 - Noord en Oost-Gelderland - Apeldoorn

Het is weer eens een optreden van de politie zoals we die alleen in Nederland kennen. Dit zou een maximaal beveiligd gebied moeten zijn, maar als gewoonlijk blijkt de politie weer niet in staat te zijn de burgers te beschermen. Politie heeft tevoren verzuimd voldoende voorzorgsmaatregelen te treffen. Vier minuten hebben ze de tijd gehad om de dader tegen te houden, maar ze blonken weer uit door passiviteit. Vier doden en vijf zwaargewonden en zes lichtgewonden, met dank aan de incapabele politie. Het wordt hoog tijd dat de politiekorpsen geruimd gaan worden en dat deze dienders vervangen worden door agenten die hun vak wel verstaan.

Het is een onvergetelijke dag en het bewijst weer eens dat de politie niet in staat is voor de veiligheid van haar belastingbetalers te zorgen. Een politieagent is lichtgewond en een marechausse is zwaargewond geraakt. Medeleven gaat uit naar de nabestaanden van deze aanslag, die sterk lijkt op een inside job, net als een rook- of verfbommetje bij een huwelijksplechtigheid.Reeds voor de botsing tegen "De Naald" is de auto zwaar beschadigd. Voor de auto over het kruispunt raasde had het al een ongeval achter de rug. De politie had toen tijdig tevoren in de voorbereidingen in moeten grijpen en heeft dat glashelder niet gedaan. Het is mede de schuld van de politie en de marechaussee dat dit heeft kunnen gebeuren. De burgemeester is organisator van dit feest en baas van de politie. Hij heeft zwaar gefaald en moet zo spoedig mogelijk opstappen. Het zal er uiteindelijk op neer komen dat deze man een koninklijke onderscheiding krijgt, in navolging van Jan Mans die burgemeester van Enschede was ten tijde van de vuurwerkramp op 13 mei 2000 (24 doden, 950 gewonden). Hoe meer burgerdoden in de gemeente vallen, hoe hoger de rang van burgemeester Fred de Graaf. Ridders in de orde van...Wikipedia over monument "De Naald" in Apeldoorn:

"De Naald is een monument in Apeldoorn geplaatst op 9 maart 1901. Het was een cadeau van de inwoners van Apeldoorn aan het bruidspaar koningin Wilhelmina en prins Hendrik. Daarnaast was het tegelijkertijd een eerbetoon aan de ouders van koningin Wilhelmina, koning Willem III en koningin Emma. Dit is te lezen op de plaquette op het monument, waarop staat "Gesticht door de ingezetenen der gemeente Apeldoorn als eene dankbare hulde aan de doorluchtige ouders van Hare Majesteit koningin Wilhelmina".

De naald is 17 meter hoog, en staat in de nabijheid van Paleis Het Loo. Hij was een idee van de toenmalige Apeldoornse burgemeester H.P.J. Tutein Nolthenius."


Fotoreportage bij NRC.

Meer schokkende beelden bij Nieuws.be.

Foto's van de hulpverlening bij Grip4.

Foto's van de katastrofe bij Pim Velthuizen.

De lokatie van de aanslag:

Grotere kaart weergeven

Foto van de dader op de plaats delict:

Deze foto is gemaakt door fotograaf Pim Ras van het Algemeen Dagblad. Volgens burgemeester Fred de Graaf van Apeldoorn heeft de dader deze aktie met opzet uitgevoerd. De dader zal overtuigd republikein zijn. Hij lijkt op de foto ouder te zijn dan 25 à 26 jaar. De fietsdiender is nepagent of analfabeet blijkens het woord 'POLICE' op zijn rug. Echte Nederlandse agenten bedienen zich immers netjes van de Nederlandse en Friese taal, de enige twee officiële landstalen van dit koninkrijk. 'Politie' is de juiste spelling.

Hoofdofficier Ludo Goossens van het Openbaar Ministerie meldt nu inderdaad dat het gaat om een man van 38 jaar, die geen justitioneel of strafrechtelijk verleden heeft. De eigenaar van de auto is Karst Richard Tates, geboren op 6 maart 1971, groeide op in De Liemers en was tot eind 2007 woonachtig in de Kastanjelaan 12a in Velp. Het telefoonnummer van Karst in Velp was +31263794517. Tot het einde van deze aprilmaand 2009 woonde hij in een appartement van Sem Bosman aan de Burchtgracht in Huissen.De politie doet momenteel met maar liefst het overweldigend aantal van 250 dienders onderzoek naar de man, die een draaiboek van de dag bij zich had. Het draaiboek heeft hij mogelijk via zijn ex-werkgever verkregen. Dat stinkt naar voorbedachte rade. Ondanks twintig minuten vertraging wist de dader precies op het juiste moment de aanslag te plegen. De man is ontslagen bij een beveiligingsbedrijf en kon zijn huur niet meer betalen. Het had niet veel gescheeld of Nederland was een republiek geworden.

Dit is een kaart van de route die de dader gereden heeft volgens Trouw Haarlem redakteur Marco Visser:


Koninginnedag weergeven op een grotere kaart

De politie doet een huiszoeking aan de Burchtgracht in Huissen/Lingewaard. Honderden mensen hebben zich daar verzameld en de burgemeester van Huissen/Lingewaard Harry de Vries is ook aanwezig:


Grotere kaart weergeven

Verslaggeefster Marieke de Vries van het NOS Journaal zegt dat de dader in de loop van de avond hersendood is verklaard en dat de behandeling mogelijk al gestopt is. Het is wachten op de verklaring over het motief, als de politie tenminste als hij nog aanspreekbaar was voor zijn overlijden haar werk heeft gedaan. Rond 20.00 uur is een vijfde verwondde persoon overleden en dat is niet de dader. Op internet wordt gesuggereerd dat op de auto eerder al geschoten is.

Op de foto, die door fotograag Pim Ras van het Algemeen Dagblad gemaakt werd, is die vermeende kogelinslag onderaan de foto met rood omcirkeld. Het kan weerspiegeling in de verse deuk van kaalgeslagen metaal zijn. Airbags zijn niet aanwezig, de auto is bejaard en rijp voor de sloop.

Dailymotion bericht over de slachtpartij:

Ongeluk Koninginnedag Apeldoorn, video van De Stentor.

Op een "Hyves" website stond deze foto van de dader, maar werd heel snel verwijderd en vervangen door een foto van een tropisch exotische waterval. Er blijkt een vergissing gemaakt te zijn Karst Richard Tates is niet Richard Tates. Zie hier de originele foto van Richard Tates op Hyves:

"Het is wel heel symbolisch dat de auto als het ware werd aangetrokken door de obelisk van Apeldoorn. Het past goed bij deze monarchie. Het monument heeft goed beschermd tegen meer ellende, als een magneet die het gevaar ten opzichte van de koninklijke familie afgewend. Anderzijds zou de moedwillige dader een statement hebben kunnen willen maken tegen vaccinatie door tegen de naalden te strijden."

Het lijkt er meer op dat hij iets tegen de koninklijke familie heeft, zo zou hij tegen dienders gezegd hebben toen hij na de botsing met de obelisk nog bij kennis was. Om 02:58 uur is Karst R. Tates volgens woordvoerder Wim de Bruin in het ziekenhuis overleden.

RTL beelden in HD:Fotoreeks van de dramatische gebeurtenissen:Buitenlands bericht over de aanslag:Koninginnedag 2009: The Aftermath:

Zo de Koningin weigerde de moord op Pim Fortuijn te vermelden in haar Troonrede, kunnen we er nu van uit gaan dat ze consequent is en over deze aanslag in haar volgende Troonrede zal zwijgen.

"Elluk nadeel hep se foordeel" is een gezegde van een bekende ex-voetballer. Dat geldt ook voor wat Karst Tates gedaan heeft. Hopelijk verliest Nederland eindelijk haar domme en achterlijke zeventiger jaren naïviteit en gaan de oogkleppen af, wat na de moorden op Fortuijn en van Gogh helaas niet gebeurde. Voor velen, inclusief de Koningin, waren die gebeurtenissen een ver van hun bed show. Nu is de realiteit zo dicht bij gekomen dat de kans bestaat dat nu gelukkig eindelijk één en ander definitief gaat veranderen.

Karst Tates is een produkt van deze maatschappij. Net zo als Volkert van der Graaf dat evengoed is. Beiden zijn mannen van de Generatie Niks aldus geboren tussen 1965 en 1975. De meest vergeten, ignoreerde en genegeerde generatie ooit in de Europese geschiedenis. De ouderengeneratie (babyboomers) hebben hun verworven rechten nooit overgedragen aan hun zonen van de Generatie Niks. Zij hebben hun verworven rechten kado gegeven aan allochtonen (bij voorkeur islamieten), vrouwen, minderheden, waardoor er voor hun zonen niets te erven over gebleven is. Voor de Generatie Niks is er geen mogelijkheid zich tegen deze enorme en onoverbrugbare verschillen tussen hun generatie en de babyboomgeneratie te weren. Zo kweekt deze maatschappij randfiguren als Volkert en Karst. Eigen bult <---> dikke schuld, dat is het resultaat van gedogen, negeren en discrimineren.

Crowd control is een vak wat in de professionele evenementenbranche beter beheerst wordt dan door hulpdiensten van de overheid. In Apeldoorn stonden geen Mojo Barriers, geen watergevulde roadblocks, zigzag snelheidsvertragers of iets dergelijks. Slechts enkele zeventiger jaren dranghekken moesten in Apeldoorn 'bescherming' bieden. Er is geen onderzoek nodig om te concluderen dat de Nederlandse overheid gigantisch gefaald heeft en om te zien dat zij op dat gebied nog in het vorig millennium leeft. Zelfs voor de deur op de stoep van het bureau van de bange dienders Gooi- en Vechtstreek aan de Groest in Hilversum liggen al jaren Legioblokken. De later geramkraakte juwelier Stafleu had ze toen echt voor de deur nodig en nu nooit meer. De Nederlandse politie beschermt zichzelf altijd beter dan de belastingbetalende burgers waar zij hun bestaan aan te danken hebben.

Het geweldmonopolie ligt bij de staat Koninkrijk der Nederlanden. Ambtenaren hebben zichzelf meer rechten toegeëigend dan aan burgers toegestaan is en dat moet veranderen en verbeteren in eerlijkheid, gerechtigheid en gelijkheid. Achteraf kan men nu niet zeggen dat deze ernstige gebeurtenis niet te voorkomen was. Intussen wachten we op een rapport van de veiligheidsclub van meester Pieter van Vollenhoven...

Conclusie:

Burgemeester Fred de Graaf:
[ ] geschikt
[x] ongeschikt

Nederlandse dienders:
[ ] geschikt
[x] ongeschikt

Koninklijke Marechaussee:
[ ] geschikt
[x] ongeschikt

Overige hulpdiensten:
[x] geschikt
[ ] ongeschikt

Dit land is heel, heel diep gezonken.

9 opmerkingen:

 1. Zeer overhaaste conclusies voor een niet-ooggetuige. Het is amper 4 uur geleden en jij hebt het al over opstappen van de burgemeester, bovendien heb je het al over een eventuele veroordeling van de verdachte. 100 kmph rijdende auto's houd je niet zomaar tegen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. "Voor de auto over het kruispunt raasde had het al een ongeval achter de rug. De politie had toen in moeten grijpen en heeft dat niet gedaan."

  Hoe had je dat dan voor je gezien? Jij had hem zelf wel even tegen gehouden als je daar geweest was?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vermoedelijk heeft hij een relatie (of gehad) met een veel jongere groepsleidster voor autistische jongeren die in haar vrije tijd sopraan sax speelt. Dat concludeer ik uit gegoogel met het adres en het telefoonnummer dat GeenStijl aanvankelijk publiceerde, maar nu heeft weggeghaald.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een belachelijke onzin om meteen de schuld bij de politie te leggen voordat er maar enige duidelijkheid is. Voorkomen van dit soort gebeurtenissen kan alleen door van NL een politiestaat te maken hetgeen ook gezien de verdere 'inhoud' van deze blog kennelijk het doel is van de schrijver. Zeer spijtig dat ik nu per ongeluk deze onverkwikkelijke kletsica moet aantreffen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Beste schrijver,

  Heel intelligent om zo'n zuur stukje tekst te schrijven! Hoe kun je nu zonder alle feiten te kennen beweren dat de politie, burgemeester en andere partijen hebben gefaald? De koninklijke familie komt juist nog eens af en toe 'buiten'omdat we gelukkig in NL niet constant uit te gaan van dergelijke dreigingen.
  Iemand met een auto, hoe klein dan ook, kun je alleen tegenhouden als je hem verwacht of als je de stad dichtbouwt met betonnen barriers. Maar ik begrijp je woede goed. Nederland is nu de dupe.

  Mvg,
  Peter

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Uit meeleven met de slachtoffers zou het niet misstaan om de titel van dit artikel aan te passen.
  De rillingen gaan je over de rug bij zo'n aanslag en is absoluut niet om te lachen....
  Als bij deze onnodige zinloze aanslag op leven van onschuldigen het zou helpen om te bellen...tja.. dan misschien..
  maar nu: nee, meer goede smaak mag verwacht worden nu.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een tendentieus maar vooral gefrustreerd en zelfingenomen stukje tekst. Zo bezien verschillen jullie maar weinig van Karst T.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk stukje..

  Als de schrijver een echte vent is komt ie deze onzin op het eerste de beste politiebureau vertellen!! Vette Lamlul die je er bent! Je hebt zelf zeker laf achter je tv zitten janken od niet!! Rot aub op naar eiland waar je in je eentje alles kan doen!! Zielig figuur..

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een pruttelend-reutelende dwaaslullers hier op deze site. Echt, in tijden niet meer zulke oerdomme en kortzichtige teksten gelezen. Jullie hebben het over een wegzinkend Nederland, en dan zijn jullie de blinde, doof-stomme kapteins. Echt ongehoord. ik dacht dat ik wist wat dom was maar hier worden hele nieuwe diepten bereikt. Gefeliciteerd en hou alsjeblieft op met schrijven. Jullie zetten jezelf alleen maar voor lul.

  BeantwoordenVerwijderen