woensdag 28 januari 2009

Roofoverval juwelier Stafleu, 10 jaar geleden

Roofoverval juwelier Stafleu:

Hilversum: overval op een juwelier

De politie Gooi- en Vechtstreek in Hilversum heeft in haar destijds uitgegeven persbericht het volgende te melden:

"Op donderdagavond 28 januari om 19.45 uur (koopavond) werd juwelier Stafleu in de Kerkstraat in Hilversum overvallen door 2 mannen. Ze komen op een bromscooter aanrijden, parkeren bij de bonbonwinkel en lopen naar de etalage van de juwelier met hun helmen nog op. Dader 1 haalt een voorhamer tevoorschijn en slaat de ruit van de vitrine in. Dader 2 houdt met een pistool het publiek op afstand. De juwelier doet de deur open om te zien wat er aan de hand is. Hij kijkt recht in de loop van een pistool. De daders nemen ruim 20 Cartier-horloges mee. Ze stappen op de scooter en rijden weg, via de straatjes in het centrum van Hilversum: door de overdekte galerij, via de Koornstraat; ze kruisen de Herenstraat en zijn het laatst gezien in de Laanstraat, rijdend in de richting Langestraat en Neuweg."

Omstanders waren zo verbouwereerd dat signalementen niet te geven zijn. De bromscooter is niet teruggevonden. Getuigen hebben gezien dat de scooter aan de linkerkant schade heeft. Verder zouden 2 personen, die regelmatig in Hilversum worden gezien, tegen omstanders hebben gezegd dat ze wisten wie de daders waren. De politie heeft dit verhaal van horen zeggen.

Omschrijving gestolen Cartier-horloges:
De volgende type horloges behoren o.a. tot de buit: Tank Francaise, type nummer W 50002N2 en W 5000556. Pasha de Cartier; 35 mm, type nummer W 3013456. Pasha de Cartier, 38 mm, type nummer W 31030H3
Diabolo Louis Cartier, chronographe, type nummer W 1508556. Colisee.

De politie vraagt:
- Wie kent de daders?
- Wie heeft iets van deze overval gezien en heeft daarover nog geen contact opgenomen met de politie?
- Wie heeft op 28 januari in de buurt van de juwelier 2 mannen zien rijden op een bromscooter?"
- Wie kan informatie geven over de signalementen van de daders?
- Wie zijn de 2 personen die tegen omstanders gezegd zouden hebben dat ze de daders kenden?
- Wie heeft de bromscooter gezien of weet waar hij nu is?
- Wie weet of de buit ergens is aangeboden?
- Wie heeft in algemene zin informatie over deze zaak?

Reacties
Regiopolitie Gooi en Vechtstreek
Bureau Hilversum
Tel: 0800 61 04 (gratis, maar niet voor niks van uw belastingeuro's)


(C) 1998-1999 AVRO, Politie & Ministerie van Justitie

Einde van de toenmalige publieke mededeling c.q. persbericht op uw beeldscherm gebracht door de politie Gooi- en Vechtstreek te Hilversum.

10 jaar later

Dit officiële bericht van de politie zegt: "Omstanders waren zo verbouwereerd dat signalementen niet te geven zijn." Dat is een leugen van de racistische hilversumse politie, want omstanders hebben duidelijke signalementen van de daders gegeven. Het gaat om Marokkanen van destijds ongeveer 16 a 17 jaar oud. Donker haar, bruine ogen, lichtgetinte huidskleur, nu dus zo'n 26 a 27 jaar oud. Maar dat mag U van de hilversumse politieracisten niet weten, want hun noordAfrikaanse knuffeltjes mogen natuurlijk niet van criminaliteit beschuldigd worden. Stel je voor dat de waarheid naar buiten komt, dat past niet in het straatje van de gooise racistische dienders. En dus liegt men maar wat raak in bovenstaand geciteerd politiebericht. Als de jonge adolescenten geen tot weinig pigment in hun vel zouden hebben, dan zaten ze nu al lang tenminste tien jaar in de bak te brommen.

Omstanders - voorzien van kinderwagen en inhoud - wisten te melden dat het niet de juwelier was, die meeste tijd recht in de loop van het pistool van de daders gekeken heeft, maar een omstander die niet erg verbaasd leek te zijn over de voltrekkende situatie.

"...in Hilversum overvallen door 2 mannen." Ook dat is een leugen. Minderjarige ventjes zijn immers geen mannen. Alleen volwassen mensen van het masculiene geslacht ouder dan het achttiende levensjaar na de geboorte worden mannen genoemd. De roofovervallers waren te jeugdig om mannen genoemd te kunnen worden. Het bericht had dus moeten melden: "...in Hilversum overvallen door 2 jongens."

Politie steekt buit in eigen zak

De buit is teruggevonden in de kofferbak van een auto van zuid-duits fabrikaat. De familie Stafleu heeft echter hun bezittingen nooit meer teruggekregen. Later is de juwelierszaak nog slachtoffer geworden van een ramkraak. Inmiddels heeft de familie Stafleu haar winkel aan de Kerkstraat 78-80, 1211 CR te Hilversum gesloten. Niet omdat ze geen omzet draaide of verlies maakte, maar puur omdat de racistische politie Gooi- en Vechtstreek niet in staat is voor de veiligheid van deze autochtone ondernemers en hardwerkende burgers te zorgen. Vanzelfsprekend weet de politie wie de daders zijn, maar gaat dat niet publiekelijk prijsgeven.

Dit land is heel, heel diep gezonken.

1 opmerking: