zaterdag 30 mei 2009

Micha Kat versus Joris Demmink

Het onderwerp Micha Kat lijkt soms op het wereldwijde web vaker besproken te worden dan zijn belangrijkste onderwerp van onderzoek secretaris-generaal van justitie Joris Demmink. Gedegen onderzoeksjournalist Micha Kat strijdt al jaren voor een aangifte wegens laster en smaad voor zijn publicaties op Klokkenluideronline tegen hem. Door op deze strategische wijze een juridisch proces uit te lokken, hoopt de vastberaden onderzoeker Kat duidelijkheid rond de handel en wandel van deze topambtenaar te verkrijgen. In zijn enthousiasme zijn nobele doel te bereiken wil hij nog wel eens uitdagende taal doorspekt van superlatieven bezigen. Sommige mensen die zijn bijzondere werkwijze niet begrijpen menen dat hij waanbeelden heeft. Lees zijn website om meer over dit thema te weten te komen.

Niet alleen Micha Kat besteedde aandacht aan de vermeende pedofilie en (erger nog) pedoseksualiteit van topambtenaar Joris Demmink. Ook Panorama en de Gaykrant hebben hierover gepubliceerd en dat bleef niet zonder gevolgen. Waar rook is, is vuur, zou men denken, maar voor justitie is dat geen reden om een onderzoek naar de gedragingen van hun baas te gelasten. De raadsman van Demmink ging hem verdedigen in het televisieprogramma Nova om zijn straatje trachten schoon te vegen:


`
De afspeellijst hieronder levert voor geïnteresseerden meer dan een uur kijk- en luisterplezier en -ergernis op, over de op één na hoogste baas bij justitie na minister Ernst Hirsch Ballin:Het blijft hoe dan ook uitermate eigenaardig dat justitie voor minder websites uit de lucht haalt en Micha Kat intussen zijn gang kan gaan. Vooralsnog krijgen zowel Demmink als Kat het voordeel van de twijfel, alleen de toekomst kan leren wie van de beide mannen gelijk heeft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten