maandag 1 juni 2009

Inbraak restaurant Martin Zorreguieta

Villa La Angostura - 28 mei 2009

Een groep van onbekenden hebben het restaurant "Tinto Bistro" geprobeerd te beroven. Het restaurant is eigendom van Martin Zorreguieta, de broer van Prinses Máxima. De politie greep tijdig in waardoor werd voorkomen dat tussen de acht en tien dozen wijn werden gestolen. Dat maakte de commissaris van politie Nelson Ledesma in Villa la Angostura onlangs bekend.

De poging tot diefstal gebeurde gisteren rond half twee 'snachts. De inbrekers verschaften zich met behulp van een stuk karton en een tang de toegang tot het restaurant. Tijdens het ontvreemden van de wijnflessen, werd één van hen door de politie gevangen genomen en in een politiewagen gezet.

Commissaris Ledesma verklaarde dat het personeel vlak voor de inbraak een aantal mensen aan de achterkant van de vestiging heeft waargenomen . Op het moment dat een personeelslid de donkere ruimte binnentrad, sloegen de inbrekers op de vlucht. De man probeerde ze te vangen, maar stopte slechts één inbreker van 21 jaar. De inbreker is een voormalig inwoner van General Roca, die zich onlangs in Villa la Angostura vestigde.

Alle flessen die zij tijdens de vlucht in de nabijheid van het restaurant in rugzakken hadden verborgen zijn weer teruggevonden. De gevangen jongeman bracht de nacht in de cel door en werd de volgende dag voorgeleid aan de rechter in Villa La Angostura.

De commissaris merkte op dat het restaurant nu gesloten is en gaf aan dat Martin Zorreguieta in kennis is gesteld van de misdaad. Hij werd verzocht zijn handelswaar te inspecteren om te zien wat er ontbreekt. Daarna gaf de politie de koopwaar aan hem terug. Ledesma zei dat de inbrekers alleen een paar flessen hebben buitgemaakt, zo blijkt uit de inventarisatie die door de eigenaar Martin Zorreguieta gemaakt is.

Martin Zorreguieta heeft in totaal drie restaurants in argentijns Patagonië. Volgens dit bericht zelfs nog een vierde restaurant met een Duitse keuken. Hij bezit één restaurant op de Bayo heuvel, één in het centrum van Villa la Angostura en één in San Carlos de Bariloche. Mogelijk komt in estancia Pilpilcura daar ook nog één bij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten