maandag 8 juni 2009

Nederland en Argentinië (4)

Voor u dit artikel verder leest, is het raadzaam eerst de voorgaande artikelen over dit onderwerp te lezen:
Vlucht naar Amerika

Prins Bernhard heeft bij de Nederlandse en de Duitse regering veel geld weten los te peuteren. Hij had daar geen recht op, zo vertelde NIOD-historicus Gerard Aalders in het televisieprogramma NOVA. Het meest opvallende bedrag is een miljoen mark dat via het Nederlands-Duitse "Wiedergutmachungsvertrag" voor oorlogsslachtoffers naar Bernhard is gesluisd. Bernhard kreeg daarbij de volle medewerking van o.a. minister van Buitenlandse Zaken Joseph Luns en minister Jelle Zijlstra van Financiën.

RTL Boulevard:



Nos Journaal:



Hitler en Los Andes, documentaire (Spaans):



36 video's over Argentinië en de tweede wereldoorlog, waaronder de volgende spraakmakende films en indringende documentaires:
  • Perón & Hitler en Argentina (Spaans)
  • Oro Nazi en Argentina (Spaans)
  • Adolf Hitler's escape to Argentina (Engels)
  • La Argentina Nazi (Spaans)
  • Perón y los Nazis en Argentina (Spaans)
  • Nazi Gold and the B25 bomber (Engels)

Het verhaal van "Oro Nazi en Argentina" (Nazi goud in Argentinië) begint in Patagonië, in het zuiden van Argentinië, waar onderzoekers op zoek zijn naar de overblijfselen van een Duitse onderzeeër. Ze onderzoeken de rol van Argentinië in de jaren vóór de Tweede Wereldoorlog: een voornamelijk antisemitisch land dat nazi-propaganda en spionage sponsorde. De arrestatie van een mysterieuze gezant van de toenmalige kolonel Perón over het sluiten van een bondgenootschap met het Derde Rijk versterkt de vriendschap van de militair met een krachtige bankier, die vanuit Berlijn vlucht naar Zuid-Amerika. Na de oorlog is zijn zoon de particulier secretaris van de heerser over het Argentijnse volk. De hechte groep Odessa wordt door president Perón gesteund. Adolf Eichmann, Joseph Mengele en Erich Priebke worden gearresteerd en strafrechtelijk vervolgd.

Een kapitein leidde een mysterieus Duits emigratiekantoor aan de Marktgasse 49 in Bern en één in de buurt van het Vaticaan. Geholpen door de stilte van het Vaticaan en de Verenigde Staten werd het organiseren van het transport van de grote fortuinen en de meest gezochte nazi-oorlogsmisdadigers in Argentinië vrij eenvoudig gemaakt. Een voormalig financier van Hitler (wie?) stelde een systematisch plan voor de vernietiging van het bewijsmateriaal en voorschotten in werking. Ook na de val van Perón bleef hij zich in de belangrijkste kringen van economische macht in Argentinië en daarbuiten bewegen. Bekijk de afspeellijst om meer over deze lang verborgen geheimen te weten te komen...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten