zondag 15 maart 2009

Alweer een schietpartij in Hilversum

Schietpartij Hilversum

Gepubliceerd door Hendrik Jan Korterink op 15 maart 2009 om 9:30 uur:
Bij een schietpartij in café Doerak aan de Hilversumse Honingstraat is gisteravond een persoon zwaargewond geraakt. Rond half elf werd alarm geslagen. Het slachtoffer is onder politiebegeleiding per ambulance overgebracht naar het Utrechts Medisch Centrum. De omgeving van het café is door de politie afgezet.

Ik neem aan dat in de loop van de dag bekend wordt om wie het gaat?


Dat bekendmaken van het slachtoffer kan nog eventjes op zich laten wachten, de dader kan immers geen Volkert van der Graaf heten en Pim Fortuyn is dood. Het gaat hier om klein-aziaten in een horeca-etablissement en die mensen worden nou eenmaal door de Hilversumse politie met de mantel der liefde bedekt.

De foto is gemaakt door "Jan Honing" van "Hollandfotovideo".

De racistische politie Gooi- en Vechtstreek geeft gewoonlijk alleen openheid van zaken als het om autochtone daders gaat. Het antwoord op bovenstaande vraag zal nog wel even op zich laten wachten. In het belang van het onderzoek worden namen van allochtonen altijd verzwegen. Alleen namen van autochtonen worden snel, bij voorkeur op dezelfde avond, bekend gemaakt in de media (zie Volkert van der Graaf).

Hilversums café De Doerak is sinds schietpartij verlaten

Gepubliceerd op 19 maart 2009 om 17:57 uur:
Sinds de schietpartij zaterdagavond is Hilversums café De Doerak verlaten. Bijna alsof de eigenaar zelf is neergeschoten. Of dat zo is, wil de politie in het belang van het onderzoek niet zeggen.

Een blik over de gordijntjes voor de ramen van het café op de hoek Schoolstraat/Honingstraat leert dat sinds het geweld van vorig weekeinde niemand meer binnen is geweest. Nog steeds liggen de speelkaarten kriskras op een tafel, staan de stoeltjes schots en scheef en prijken bierflesjes en een glas drank op een ander tafeltje.

De Doerak was nog maar net heropend na een gedwongen sluiting op last van burgemeester Bakker van Hilversum. De politie constateerde vorig jaar dat in het pand drugs werd verhandeld en drong bij de burgemeester aan op ingrijpen. Het café was van 21 oktober tot 22 januari gesloten.

Zaterdagavond even voor half elf werd een 49-jarige man uit de regio neergeschoten in De Doerak. Hij werd zwaargewond opgenomen in het Utrechts Medisch Centrum. Zijn toestand is volgens de politie 'stabiel'.

De politie houdt onder de pet of sinds de heropening opnieuw sprake was van illegale activiteiten. Omwonenden spreken over grof gokken. Collega-ondernemers in de Hilversumse horeca lieten De Doerak altijd al links liggen. Het café zou uitsluitend Turkse bezoekers trekken.


Fijn, zo kennen we de Hollandse multiculturele samenleving weer. Dit horecapandje is perfekt gesegregeerd volgens de jongste apartheid en "slegs vir Türke" toegankelijk. Deze Turken zijn vast en zeker vrome christenen, gaan elke dag naar de kerk en doen nooit iets verkeerd. Gokken, drugs verhandelen en schieten is immers vet haram, toch? Bierflesjes zijn niet halal, drankglazen ook niet, dus zijn de bezoekers van De Doerak geen islamieten, mohameddanen of moslims, weetje. Waar het slachtoffer precies vandaan komt, is volgens de politie nog steeds niet helemaal duidelijk, maar de politiewoordvoerder laat weten dat wel vaststaat dat hij uit de regio komt. Volgens deze achterlijke woordvoerder ligt Turkije dus in de regio Gooi- en Vechtstreek. Nou kan de Hilversumse politie niet verweten worden dat zij intelligente mensen in dienst heeft, maar deze roeptoeterende ambtenaar zou wel over iets meer topografische kennis mogen beschikken. Turkije ligt in Azië en niet Europa, laat staan in Nederland, laat staan in Noord-Holland, laat staan in de regio Gooi- en Vechtstreek.

Een willekeurige reactie van Robbie40 op dit mediabericht op 19 maart 2009 om 18:40:

Hilversum kent inmiddels een groot aantal cafe's waar een Turkse of Marokkaanse eigenaar achter de tap staat.Op zich niets mis mee, maar ik zie er nooit iemand binnen zitten. Ik ben benieuwd wat de conclusies van een eventueel belastingonderzoek zouden zijn. Denk dat steeds meer horeca (ook door Nederlanders) wordt gebruikt om winst uit wietkwekerijen en andere drugshandel wit te wassen.

Ook belwinkeltjes, vrijdagmiddag kofferbakmarkten, halal-mkb e.d. functioneren zo.

Radiostilte na schietpartij Café Doerak

"Cafébaas kennelijk zélf het slachtoffer van schietpartij"

Gepubliceerd door Jofelnootje op 20 maart 2009:
De schietpartij van een week geleden bij Café Doerak aan de Schoolstraat hoek Honingstraat heeft inmiddels een "radiostilte" teweeg gebracht. Wat er wel aan toegevoegd kan worden is het feit dat de 49-jarige man die werd neergeschoten en onder politiebegeleiding naar het UMC in Utrecht werd vervoerd, inmiddels stabiel is qua toestand. Het Café is inmiddels niet meer opengegaan en als je door het raam kijkt, zijn de restanten van deze bizarre gebeurtenis als een "stil leven" nog te aanschouwen. De neergegooide speelkaarten, verschoven tafels en stoelen staan nog indentiek opgesteld als direct na de schietpartij. Recent is het Café nog 3 maanden gesloten geweest op verzoek van Burgemeester Bakker n.a.v. drugshandel. De radiostilte komt voornamelijk omdat Café Doerak bezoekers trok van Turkse origine en verder onbekend stond onder de collega's cafébazen in de wijde omgeving. Een buurtbewoner plaats kanttekeningen bij de bovenverdieping bij het Café. De toegangsdeur tot de bovenwoning beschikt over een hitech bewakingscamera en werd na verluid gebruikt om (illegaal) te kunnen gokken boven. Omdat het Café gesloten is sinds de schietpartij, gaan de berichten de buurt door, dat het om de 49-jarige kastelein zélf ging die werd neergeschoten. Het ziet er naar uit, dat Café Doerak derhalve langdurig gesloten zal blijven.


De racistische politie Gooi- en Vechtstreek kennende gaat zij de dader nooit oppakken als hij of zij een allochtoon blijkt te zijn. Cold case, case closed. Wordt in de lijn der verwachtingen waarschijnlijk niet vervolgd. Dit land is heel, heel diep gezonken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten