donderdag 5 maart 2009

Branden in westerse supermarkten


Branden in westerse supermarkten.

ZAANDAM (ANP) - De brandweer laat de brand in winkelcentrum De Bloemhof in Zaandam gecontroleerd uitbranden. Hoeveel winkels er zijn uitgebrand kon locoburgemeester Harm Jan Egberts woensdagavond tijdens een persconferentie niet zeggen.

Negen mensen zijn bij de brand gewond geraakt. Acht van hen hadden ademhalingsproblemen. Een man is met rugletsel opgenomen in het ziekenhuis.

De bewoners van de 24 bovengelegen appartementen, een naastgelegen torenflat en veertig omliggende woningen zijn geëvacueerd. Het gaat om ongeveer 260 omwonenden. Zij worden opgevangen in een school. Bewoners die de nacht niet bij familie of vrienden kunnen doorbrengen, worden ondergebracht in hotels en sportcentra.

De brand brak woensdagmiddag rond kwart voor vijf uit in een tapijtwinkel en verspreidde zich razendsnel. Bij de brand zijn geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen.

Een groep van ongeveer dertig jongeren hinderde de brandweer bij de bluswerkzaamheden. Zij spuugden en gooiden onder meer met muntstukken naar de brandweermensen. De politie heeft een aantal jongeren aangehouden.


Mogen we als gewoonlijk naar de bekende etnische achtergond en identiteit van deze jongeren raden?Het Zweedse Södertälje zucht onder een spoor van brandstichtingen in winkels die Amerikaanse producten verkopen. De extreemlinkse groepering Global Intifida zou achter de intimidatiecampagne zitten.

Iraakse 'vluchtelingen'

Het 'sociaal-democratische' Zweden heeft sinds de Amerikaanse inval 40.000 Irakezen opgenomen, meer dan elk ander Europees land en Amerika. Naar schatting zevenduizend van hen wonen in Södertälje, dat in totaal 83.000 inwoners heeft en ook wel Little Baghdad wordt genoemd. Gisteren was het opnieuw raak: drie supermarkten brandden af, en een vierde raakte zwaar beschadigd. Er vielen geen gewonden, meldt de Engelstalige website Stockholm News.
Volgens de politie zijn er mogelijk tijdmechanismen gebruikt om de branden tegelijkertijd te laten beginnen. Ook afgelopen december en januari waren er brandstichtingen in het zuid-Zweedse stadje. Toen werden er flyers gevonden waarin Global Intifada de verantwoordelijkheid opeist voor de vernielingen.

Extreemlinks

Bovendien zijn er flyers gevonden met instructie over hoe je vuurbommen kunt maken en waarin wordt opgeroepen tot het gooien van molotovcocktails naar winkels die Amerikaanse producten verkopen. Twee weken geleden ontvingen de getroffen supermarkten een schriftelijke waarschuwing van de extreemlinkse beweging. De linkse en pro-Palestijnse groepering Global Intifada zegt wereldwijd 'te strijden' tegen kapitalisme en imperialisme. Vooral landen die betrokken zijn bij de inval in Irak vormen een doelwit.

Bedreigingen

Volgens de Zweedse veiligheidspolitie eiste Global Intifada in 2005 ook de verantwoordelijkheid op voor het in brand steken van voertuigen van de Deense en Russische ambassade. Ook stichtte de groepering brand op het Poolse consulaat in Stockholm in 2004, schrijft de Duitse krant Die Welt. De Amerikaanse ambassade in Zweden waarschuwt voor mogelijke bedreigingen van Amerikaanse doelen in het land.

Het is opvallend dat alleen Uitkijk!, Elsevier en Het Vrij Volk over deze terreuraanslagen berichten. De linkse media hadden het te druk met verslaggeven van de crash van Headscarf Crappy Airlines bij Schiphol. Op Gates of Vienna las ik een artikel van 5 oktober 2008, dat de iraakse overlast in Södertälje door Assyrische Christenen veroorzaakt wordt. Volgens het artikel hebben ze veel overeenkomsten met iraakse islamisten. Echter worden de brandaanslagen opgeeist door 'Global Intifadah', wat eerder op islamitische daders wijst. Een woordvoerder van de politie zei dat het het niet zeker is of achter 'Global Intifadah' een specifieke groep zit, of dat de naam alleen wordt gebruikt om de verantwoordelijkheid voor aanslagen op te eisen. False flag operation?

door Karel op 02-03-2009 20:38
Let wel, dit zijn Christelijke vluchtelingen.


@Karel: Dat is niet helemaal zeker, zo is de winkel van Nedal Asia uitgebrand en hij is een irakees. Lijkt me waarschijnlijk niet dat hij slachtoffer is van zijn eigen kultuurgenoten. De zweedse politie zoekt het in de extreemlinkse hoek. Een zweedse kriminoloog denkt dat het om een eenmansaktie gaat.

Dat zijn Zaandamse toestanden daar in Södertälje. Dit land is heel, heel diep gezonken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten