dinsdag 3 maart 2009

Liquidatie Peter Petersen bij Jan Tabak in Bussum

Wat?

Bussum - Bij een schietpartij bij hotel Jan Tabak in Bussum is dinsdagmorgen een dode gevallen. Het slachtoffer, een man, is in een auto aangetroffen. De politie heeft de omgeving afgezet.

"Pr 3 HOTEL NH JAN TABAK AMERSFOORTSESTRAATWEG 27 BUSSUM COH508 Dienstverlening/Hulpverlening/Assist.pol.eldersvan Alarmeringen
03-03-2009 11:27 | Brandweer | Gooi en Vechtstreek | Monitorcode GMK (0704999)"


Waar?

De moordplek is inmiddels over een lengte van vijftig meter afgeschermd voor toeschouwers. De technische recherche is meteen met een sporenonderzoek begonnen.
De bestuurder van de auto, een zwarte BMW X6 met een Duits kenteken, is door het portierraam doodgeschoten. Bij hotel Jan Tabak in Bussum is vanochtend rond 10.00 uur een man doodgeschoten. Hulp van een ambulance en een traumahelikopter kwam te laat. De moord aan de Amersfoortseweg is mogelijk een afrekening in het criminele circuit.


Een woordvoerder van de Politie Gooi en Vechtstreek bevestigt dit tegenover elsevier.nl. 'We kunnen nog niets zeggen over de identiteit van de moordenaar of het slachtoffer. Er is een onderzoek gestart naar de mogelijke toedracht van dit incident,' aldus de woordvoerder. Het gebied rondom de plaats van het delict is afgezet.

Wie?

Volgens de website crimesite.nl was een fotograaf van fotopersbureau BrunoPress snel ter plaatse. Hij meldt dat het slachtoffer in een zwarte BMW X6 met Duits kenteken gevonden werd. Er zouden zeven schoten zijn gelost, zo melden buurtbewoners. De Telegraaf meldt dat het slachtoffer terwijl hij in zijn auto zat door zijn hoofd werd geschoten.

"De dader of daders zijn vermoedelijk gevlucht met een voertuig. Dat werd later uitgebrand gevonden aan het Koopvaarderspad in Almere Buiten. Om wat voor voertuig het gaat wil de politie vanwege het onderzoek niet zeggen."

We hebben de politie of vermoeden helemaal niet nodig om te weten wat voor voertuig het is, want kijk maar naar de foto van een journalist die meer informatie dan de politie geeft.

"Almere, Oostvaardersbuurt - Dinsdagochtend is er rond elf uur een bestelbusje uitgebrand op het Koopvaarderspad. Dit busje is vanmorgen gebruikt door de daders van een schietpartij in Bussum. Hier werd een man in zijn auto doodgeschoten bij hotel Jan Tabak."

Volgens ooggetuigen was er veel ondersteuning van de brandweer omdat ter plaatse te weinig politie beschikbaar was om de omgeving af te zetten. Waar waren onze antivrienden van Gooi- en Vechtstreek dan? Slapen op de "afdeling Koffie&Cake"? Bij Fortuyn lukte het zogenaamd toch ook binnen zes minuten ter plaatse te zijn?

Reaktie van een buurtbewoner: "Erg slecht toch dat de brandweer wordt opgeroepen om de omgeving af te zetten, omdat de politie niet (voldoende) beschikbaar is??? Die zijn zeker weer ergens in Huizen, Nederhorst of zelfs Almere aan het werk?"

De identiteit van het slachtoffer is bekend

Geplaatst door: shooter | 3 maart 2009 om 14:44
"peter petersen is het slachtofferbij jan tabak"

Bericht van 15.15 uur van politie Gooi- en Vechtstreek:
Bij een hotel aan de Amersfoortsestraatweg in Bussum is vanmorgen een tot nu toe onbekende man om het leven gekomen bij een schietpartij.


Om 15.15uur wist de politie dus nog niet om wie het ging terwijl wij dat hier al om 14.44 uur wisten!Update 15.30 uur:

Bij de liquidatie in Bussum worden verschillende namen genoemd, één die een aantal keren binnenkomt is die van Peter Petersen. Nu kan het best zijn dat dit alleen gebaseerd is op gokwerk, omdat er over Petersen - compagnon van wijlen Cees Houtman - verklaringen zijn afgelegd waaruit blijkt dat hij op een dodenlijst zou kunnen staan. Zijn bijnaam is 'Dikke Peter' en hij wordt vaak als 'corpulent' omschreven, dat lijkt niet erg te kloppen met de foto.

Waarom?

Hier enkele citaten uit de verklaringen van Thomas van der Bijl:

"Op dit moment wordt Peter Petersen afgeperst door de Neus. Petersen wordt door de Neus gedwongen om de seksclub in de Roompotstraat over te nemen. Ook moet Petersen allerlei onroerend goed aankopen voor de Neus waaronder een boerderij in de omgeving van Middenbeemster. Deze boerderij moet gebruikt worden voor chemische drugs. Op onze opmerking dat wij dachten dat de Neus daarin geen zaken deed antwoordde Van der Bijl dat de Neus ook daarmee bezig is en van alles doet."

"Kijk als jullie Peter goed onder druk zetten, kun je die naar je hand zetten. Kijk Peter is natuurlijk bang voor zijn hachie. Peter wordt ook afgeperst, heel erg hoor. Heel zwaar afgeperst. Als jullie die naar je hand kunnen krijgen dan hangt die Willem. En je moet hem niet voor 4 jaar maar gelijk voor 20 jaar..."


Bevestiging identiteit Peter Petersen
Update 17.25 uur:


Ik krijg vanuit zijn woonplaats de bevestiging dat Peter Petersen inderdaad het slachtoffer is van de liquidatie van vanmorgen bij Jan Tabak in Bussum. Het dorp is in rep en roer. Te weten: zijn vorige woonplaats (Abcoude), hij was recent verhuisd naar Weesp. Overigens schijnt hij de laatste tijd wel afgevallen te zijn. Berichten op andere sites dat hij een 'beruchte kamper' zou zijn van het woonwagenkamp in Zeist zijn onjuist.
Gepubliceerd door Hendrik Jan Korterink om 17:26

(Novum) - De man die dinsdagochtend is doodgeschoten bij een hotel in Bussum is Peter Petersen. Dat zegt een met de situatie bekende bron tegenover Novum Nieuws. Petersen zou connecties hebben gehad met de geliquideerde vastgoedman en hasjhandelaar Kees Houtman.
bijgewerkt om 17:31:59

Man komt om bij schietpartij Bussum: getuigen gezocht. Update 17.50 uur
Bussum, 03-03-2009 * Update 17.50 uur:
Uit onderzoek is vast komen te staan dat het slachtoffer van het schietincident aan de Amersfoortsestraatweg in Bussum een 45-jarige Nederlandse man is.
De politie heeft een onderzoeksteam bestaande uit 26 personen op de zaak gezet.
De man zat in een auto met Duits kenteken. De vermoedelijke dader of daders is/zijn gevlucht in een voertuig. Later in de ochtend werd aan het Koopvaarderspad in Almere Buiten dit voertuig uitgebrand aangetroffen.
Over de toedracht van de schietpartij is niets bekend. De politie heeft een onderzoek ingesteld.


Update 4 maart 2009 in de Gooi en Eemlander:

Politie laat werk liggen voor moordonderzoeken

Twee moorden binnen een week betekenen een ongekend zware aanslag op het Gooise politieapparaat. De politie Gooi en Vechtstreek onderzoekt zowel de moord op 's-Gravelander Ton Boomgaard als de liquidatie van Peter Petersen in Bussum. 'Mindere' dossiers zijn vooralsnog geparkeerd om menskracht vrij te maken.

Een team van 26 mensen onderzoekt de moord op vastgoedhandelaar Petersen (45), die sinds kort in Weesp zou wonen. Hij werd dinsdagochtend bij hotel Jan Tabak doodgeschoten in zijn zwarte BMW X6 met Duits kenteken. Ondanks de nadrukkelijke link met de hoofdstad - Petersen zou net als de in 2005 vermoorde vastgoedhandelaar Kees Houtman zijn afgeperst door Willem Holleeder - draait de Gooise politie het onderzoek op eigen kracht. ,,We hebben gekeken wie er nog vrijgemaakt kon worden, gestreept, geplust en gemind.'' Het team heeft de handen vol aan tientallen tips van hotelgasten en omwonenden. Petersen wordt ook genoemd in het dossier over de moord op Schagenaar Paul Epskamp.

Op de brute moord op ondernemer Boomgaard (63) in zijn woning, vorige week vrijdag, zijn dertig mensen gezet. Dat team blijft in tact, benadrukt de politie. Over de voortgang van het onderzoek naar de geruchtmakende moord doet de politie geen enkele mededeling. ,,Maar er is genoeg te onderzoeken voor die dertig mensen.''
Een onverhoopte nieuwe moord doet de politie Gooi en Vechtstreek niet de das om. ,,We kunnen altijd nog een beroep doen op collega's van andere regio's.'' Het nieuwe bovenregionaal rechercheteam Midden-Nederland (Gooi en Vechtstreek, Utrecht en Flevoland) is niet bij de moordzaken betrokken.


Hoe verder?

Uit de reacties op dit artikel blijkt wel dat de readaktie van deze weblogsite niet de enige is die zich ergert aan de waardeloze en nutteloze belastingslurpende politie gooi- en vechtstreek:

omdat de politie nog steeds niet bij machte is om ook maar iets te ondernemen tegen de almaar toenemende criminaliteit in nederland, moeten er zaken blijven liggen. ik zie dat als de bescherming van de bovenwereld moet maar even wachten, totdat wij (politie en justitie) klaar zijn met dit onderzoek. en vervolgens moet er een buro worden gesloten omdat het niet rendabel is. de grote winnaar? de crimineel.
Geplaatst door Frank op 07:42 05-mrt-2009

@Frank. De waarheid is hard en bitter maar onze bestuurders zijn niet bereidt om veel geld uit te geven voor onze veiligheid en dat is al dertig jaar het geval. Ze zien ook niet in dat we als maatschappij steeds verder afglijden. De overgang van gemeente en rijkspolitie naar regiopolitie was ook niets anders dan een ordinaire bezuiniging.
Geplaatst door Stephan2 op 11:04 05-mrt-2009

ik heb er nog eens goed over nagedacht, maar waarom moet daar 26 man voor worden vrijgemaakt? kan dat niet met een mannetje of 6? misschien 10, maar dan houdt het toch wel op. het zal wel aan mij liggen.
Geplaatst door Frank op 16:16 05-mrt-2009

Ik begrijp dat er prioriteiten gesteld moeten worden en dat een politieagent ook gewoon zijn werk moet doen in opdracht van een manager die gestuurd wordt door "politieke keuzes", maar....als ik moest kiezen tussen de liquidatie van een crimineel in Bussum en een hardwerkende kapper in winkelcentrum Kerkelanden....dan wist ik het wel!
In deze zaak is vannacht ingebroken en vanmorgen moesten ze tot ver in de ochtend de zaak gesloten houden, omdat de politie pas zo laat kwam. Is dit ontmoedigingsbeleid?

Geplaatst door Chica2 op 16:48 05-mrt-2009

Tot besluit:

Volgens Elseviers misdaadverslaggever Gerlof Leistra is Jan Tabak 'een geliefde ontmoetingsplaats voor gesprekken tussen criminelen'. Tientallen jaren geleden was het hotel ook al in het nieuws door een moord. Op 28 juni 1974 werd de nachtwaker van het hotel, Nicolaas Hol (62) met klappen op zijn hoofd om het leven gebracht. Dat beschrijft Eric Slot in zijn zojuist verschenen boek Met groot verlof. Liquidaties in crimineel Nederland. Het slachtoffer was toen vermoedelijk weggelokt en werd enkele honderden meters van de ingang van het hotel gevonden.

Criminelen die elkaar afmaken waar verder geen onschuldige burger last van heeft vindt de politie gooi- en vechtstreek belangrijker dan nafferterreur, mishandeling, diefstal, insluiping etcetera. Politie gooi- en vechtstreek: Je hebt er niets aan, je hebt er in werkelijkheid alleen maar last van.

Oh, wat zou ik zo graag voor immer willen emigreren uit dit ellendige land naar een veilig land zonder naffers, moslims, islamisten, linkso's, maar met betrouwbare en hulpvaardige politie. Dit land is heel, heel diep gezonken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten