zondag 14 december 2008

Gooise moskeeën (3)

De serie "Gooise moskeeën" is bij deel drie aangekomen. Van de Al Fath veroveraars-ellende terug over naar Mevlana-slachtoffer kafir Veldkamp van de Geuzenweg 23:

Ook CDA-raadslid Wim Klaassen en VVD-raadslid Henk Mreijen drongen er bij wethouder van ruimtelijke ordening Niek Kreugel op aan 'dat deze zaak netjes wordt opgelost'. De fracties erkenden dat er geen sprake is van gemeentelijke 'onrechtmatigheid', maar spraken wel van 'onzorgvuldigheid'.

Kreugel zegde toe dat hij een gesprek met dhimmi-burgemeester Bakker tot stand zal brengen. Hij wilde geen toezeggingen doen over een eventuele schaderegeling. GroenLinks-raadslid De Vries zei 'dat daar best iets voor te bedenken is'. De GroenLinkser heeft de afgelopen jaren enkele gesprekken met de gedupeerde Geuzenweg-bewoner gevoerd. Ook heeft De Vries enkele malen tevergeefs aangedrongen op een snelle en behoorlijke afhandeling van de kwestie. Bovendien zal burgemeester Bakker (verantwoordelijk voor Handhaving) nu moeten uitzoeken hoe het nou precies zit met de manier waarop de moskee-bouw tot stand is gekomen. Uit protestbrieven van buurman Veldkamp blijkt onder meer dat in strijd met de voorschriften vervuilde kelders niet zouden zijn opgeruimd, maar volgestort zijn met puin, en dat de toren van de moskee hoger is geworden dan de bedoeling was. De verbouwing van de moskee is destijds uitgevoerd door de bouw-afdeling van de Tomin-groep.


In plaats van dat de moskee wordt verbouwd en verkleind, wil men het tegenovergestelde doen. Intussen gaat de uitbreiding van de islam in Nederland verder, de mohameddanen willen de moskee groter maken. Een bouwvergunning wordt aangevraagd:

Ingekomen bouwaanvragen 30 november 2006
20060928 - Geuzenweg 27 - vergroten moskee

Kufar Veldkamp heeft recht op verkleining van de moskee van tenminste één strekkende meter. De minaret is ook te hoog geworden en moet ingekort worden om aan de bouwvoorschriften en vergunningen te kunnen voldoen.

Besturen Hilversumse moskeeën willen rust in de tent

Gepubliceerd op 28 maart 2008 om 16:44 uur en voor het laatst bijgewerkt op 28 maart 2008 om 17:06 uur

Omar Poslu is voorzitter van de moskeevereniging Mevlana in Hilversum. Hij oogt als een man die moeilijk uit het lood te krijgen is. Ook Geert Wilders is dat niet gelukt met het internetfilmpje "Fitna", zo blijkt. "Gewoon rustig blijven", zegt Poslu.

En dat past keurig netjes in het patroon van de handleiding "The Project" uit het doorzochte huis van Yousouf Nada in Campione.

Het is vrijdagmorgen, een uur voor het wekelijkse gebed. De voorzitter is komen aanlopen bij de moskee aan de Geuzenweg. Hij heeft het filmpje niet zelf gezien, zegt hij. Maar uiteraard kent hij Wilders en diens gedachtegoed. "Ik ben niet kwaad, alleen een beetje boos." Dat lijkt een beetje dubbel. Poslu, die al zeven jaar voorzitter is van het Mevlana-bestuur, vindt het ergerlijk dat Wilders een film heeft gemaakt over iets waar hij geen verstand van heeft. Hij verwacht ook dat Wilders hier persoonlijk grote problemen mee krijgt in de zin dat hij goed zal moeten oppassen. Poslu zegt het serieus, tussen vriendelijke blikken door.
Volgens hem zorgt de Wilders-film binnen zijn honderdzestig leden tellende vereniging niet voor opschudding. "Alles is rustig, dat moet ook van onze baas in Den Haag, meneer Ecevit." Hij verwachtte niet dat de imam gistermiddag in diens preek aandacht aan de zaak zou besteden.

Ook het bestuur van de Al Fath-moskee aan de Simon Stevinweg (ongeveer tweehonderd leden) hecht aan rust in de gelederen. Op deze vrijdag heeft iedereen natuurlijk ook een eigen mening maar El Haddouchi, de tweede voorzitter, heeft liever niet dat iedereen daarmee richting pers te koop loopt. De woordvoering namens de moskee moet netjes lopen via het bestuur.Een hartelijke ontvangst in de Mevlana moskee

Gepubliceerd door Joost Cornielje op zijn weblog op 11 november 2008 om 20:45 uur:

Maandag 10 november was de gemeenteraadsfractie van het CDA Hilversum te gast in de Mevlana moskee aan de Geuzenweg. De fractie en wethouder Ton Roerig waren vanaf18.45u welkom, zodat we ook het gebedom 18.50ukonden meemaken.

Zittend achterin de moskee waren we getuige van het avondgebed. Bijzonder om mee te maken. Ondanks dat het een ander geloof dan het mijne is en de gebruiken en rituelen anders zijn, voelde ik toch een bepaalde verbondenheid. Het trof mij hoe de imam ons na afloop van het gebed en met behulp van onze fractiegenoot Serafettin Babacan, wilde utleggen en tonen dat de Islam ook een religie van liefde en vrede is. Het moet frustrerend zijn om altijd maar je geloof te moeten verdedigen, omdat de acties van radicalen jouw religie continu in verband brengen met zaken, die jijzelf juist afwijst op grond van je geloof.

Na het gebed was het tijd voor heerlijke thee. Er volgde een gesprek met een groep moskeebezoekers. Ondermeer de onduidelijkheid, die onder een groot deel van de gemeenschap heerst, met betrekking tot de verplichte inburgering kwam ter sprake. Ook de parkeerproblematiek rond de moskee werd besproken. Daarnaast werden door enkele heren zorgen geuit over het klimaat in de Nederlandse samenleving. Het is harder en individueler geworden. Mensen groeten elkaar niet meer op straat. Respect voor anderen neemt af en iedereen is vooral met zichzelf bezig. In hun ogen is het een algemene ontwikkeling die je in de hele samenleving terug ziet. Het gaat niet alleen om de verhouding tussen autochtonen en allochtonen. Ik denk dat ze daar gelijk in hebben. Hoe we daar een kentering in kunnen brengen weet ik niet. Misschien moet iedereen zich voornemen om dagelijks tegen minimaal twee mensen goeiedag te zeggen. Een druppel op de gloeiende plaat, maar je moet ergens beginnen.

Het bezoek aan de moskee was bijzonder en de ontvangst was allerhartelijkst. Ik kom graag nog eens terug. Mocht er andersom iemand geïnteresseerd zijn in een kennismaking met een katholieke mis...


Joost Cornielje is een naïeve dhimmi, een koefar, een kafir, een naieve, slecht geinformeerd politicus van "Christenen Dienen Allah". Een theezuiper als Job Cohen die denkt zo de strukturele problemen van Nederland weg te spoelen. Alsof hij en Job ook maar één islamiet over de joodskatholieke streep trekken en laten dopen.

Zie Gooise Moskeeën (4) voor het vervolg van deze echte nachtmerrie van 1001 nachten en langer. Dit land is heel, heel diep gezonken. De redaktie van deze weblogsite zou graag emigreren naar een veilige plaats op deze wereld. Wie gaat ons redden uit de klauwen van de islam? Wie gaat oprechte en welgemeende hulp met handen en voeten bieden? Reageer!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten