zaterdag 13 december 2008

Gooise moskeeën (2)

In deel één ging het voornamelijk over de moskee aan de Geuzenweg 27 te Hilversum, in dit tweede deel komt ook de moskee aan de Simon Stevinweg 48a in Hilversum aan bod.

"Al Fath" betekent "De Veroveraar"

Moskee El/Al Fath is gevestigd aan de Simon Stevinweg 48a in Hilversum. De toegang is vanaf de straat in het voorbijgaan nauwelijks te zien want de ingang ligt verscholen in een smalle doorgang naar de volgebouwde patio achter de woonhuizen. De tuinen zijn voorzien van hoge muren met glasscherven bovenop om misdadigers van het terrein weg te houden. Slechts de toegangspoort verraadt dat hier een islamitisch gebedshuis gehuisvest is. Deze imperialistische haathut weet zich uitstekend schuil te houden.

Geheimzinnig exotisch geklede zwijgende mannen bevolken dit steegje dagelijks meerdere malen om samen te beraden hoe zij hun "Ons Projekt Nederland" denken te kunnen gaan verwezenlijken. Fietsen maskeren de ongewoonheid, de sfeer is grimmig en onheilspellend.

"Al Fath" betekent "De Veroveraar". Neem dat letterlijk. Dat dient men niet uit te leggen als één persoon. Zoals in de christelijke kerk men de kerk niet alleen als het gebouw ziet, maar als gehele kerkgemeenschap. Dus dat is het gebouw plus alle mensen die tot die kerk behoren. In de islam is dat niet anders. Met De Veroveraar wordt dan ook de hele moskeegemeenschap bedoeld en veroveren is precies waar zij zich mee bezig houdt. Het islamiseren van Europa is een vorm van veroveren. Jan Sobieski, die de islamieten bij Wenen versloeg, zou zich omkeren in zijn graf als hij dit zou zien.

Nu het toch geschiedenis gaat, even een stukje historie van de Al Fath moskee. In het jaar dat de staat Israel opnieuw is gesticht werd dit pand gebouwd als garage maar in 1985 is dit bouwwerk omgevormd tot Arabische moskee en onderkomen van de Marokkaanse Vereniging. Deze mokromoskee trekt minder aandacht van de media dan de turkse Mevlana, is doch niet minder gevaarlijk voor de Nederlandse samenleving.

'Het gaat heel goed in Hilversum'

Weet jij nog wie er in je buurt wonen? Hilversum vond het tijd om onszelf weer aan elkaar voor te stellen. Daarom startte het project 'Stel je voor!' in 2007. Groepen werden bij elkaar gebracht en ze mochten ideeën aanleveren. De discussie werd aangegaan. Onder andere met de moslims in Hilversum. Landelijk heerst het idee dat de kloof tussen autochtoon en allochtoon alleen maar groter en groter wordt. Maar hoe is dat in Hilversum? Abdeslam el Haddouchi is van de Al Fath Moskee en vertelt.

"Het gaat heel goed in Hilversum. Er zijn nauwelijks problemen tussen 'Nederlanders' en moslims. Vooral de tweede en derde generatie zijn helemaal onderdeel van de samenleving hier. Ze praten vlekkeloos Nederlands en mijn zoon bijvoorbeeld heeft veel autochtone vrienden. Sterker nog, ik vind dat we moeten oppassen dat onze eigen cultuur niet verloren gaat. Als onze kinderen naar Marokko gaan, spreken ze de taal niet. Ze kunnen niet praten met hun familie en weten niet hoe de cultuur in elkaar zit. Eigenlijk vind ik daarom dat er meer geld beschikbaar moet zijn voor taal- en cultuurcursussen. Maar verder loopt het goed hier. Natuurlijk roept er wel eens een politicus in Den Haag wat dingen, zeker het afgelopen jaar. Maar wij luisteren daar niet naar. Nederlandse mensen zijn slim genoeg om niet op die onzin te reageren en wij ook. Slechts een paar procent denkt negatief. In Hilversum is er niets te merken van die paar roepende politici."

"Sterker nog, we werken heel veel samen met elkaar. Wij zijn uitgenodigd door een paar Hilversumse kerken om eens op bezoek te gaan en ook andersom, zijn ze bij ons op bezoek geweest. En wat voor mij een hoogtepunt was, was de viering van Iftar-maaltijden. Het is een traditie om dat op de Kerkbrink te doen, met veel eten. Iedereen is daarbij welkom, ook mensen die niet mee hebben gedaan aan de Ramadan. We willen er echt een feestje maken en dat is heel leuk."

"Het gaat dus goed in Hilversum. Nou ja, er is wat weinig werk. Het wordt steeds lastiger voor ons om rond te komen, maar dat hebben waarschijnlijk meer mensen in Hilversum. Alles wordt duurder. Om over de hoogte van een verzekering maar niet eens te beginnen. Vooral de oudere mensen hebben er last van. Onze kinderen hebben gestudeerd aan de universiteit, voor hen zijn er genoeg banen. Maar de ouderen hebben wel te maken met werkloosheid."


Dit bovenstaande bericht van de gemeentelijke website is een knap staaltje takiyya. Het is een islamiet niet toegstaan om niet-islamitische vrienden te hebben. Abdeslam el Haddouchi weet dat en had dat kunnen zeggen. Hij is totaal ongeloofwaardig. Als hij zegt dat het goed gaat met Hilversum, dan bedoelt hij te zeggen dat het goed gaat met de islamisering van Hilversum.

Abdeslam el Haddouchi houdt het handje op voor meer geld voor multikulprojecten, een bekende oude truuk waar hopelijk niemand meer intrapt. Geen subsidie voor De Veroveraars!

Zie Gooise Moskeeën (3) voor het vervolg van deze echte nachtmerrie van 1001 nachten en langer. Dit land is heel, heel diep gezonken. De redaktie van deze weblogsite zou graag emigreren naar een veilige plaats op deze wereld. Wie gaat ons redden uit de klauwen van de islam? Wie gaat oprechte en welgemeende hulp met handen en voeten bieden? Reageer!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten